Gemeente Eersel


Streekhuis Kempenland verhuist naar Middelbeers

Vanaf maandag 27 april is Streekhuis Kempenland gevestigd aan de Doornboomstraat 30 in Middelbeers. Met de verhuizing van Hilvarenbeek naar Middelbeers bevindt het Streekhuis zich centraler in het werkgebied. Dit bestaat uit de gemeenten Oirschot, Bladel, Eersel, Hilvarenbeek, Reusel-De Mierden, Goirle, Moergestel en een deel van Oisterwijk. Streekhuis Kempenland ondersteunt projecten, die bijdragen aan een mooier en leefbaarder platteland. Het Streekhuis heeft hiervoor kennis, geld en capaciteit beschikbaar.

Gratis advies

Streekhuis Kempenland geeft gratis advies over
plattelandsontwikkeling; van haalbaarheidstoetsen tot planologisch advies. Het Streekhuis ondersteunt projecten met Europese, rijks- en provinciale subsidies. Ook kan het Streekhuis indien nodig projectleiders leveren. Binnen Streekhuis Kempenland werken gemeentes, Waterschap de Dommel, Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO), Brabantse Milieufederatie, Dienst Landelijk Gebied (DLG), Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE), bedrijfsleven, regionale kenniscentra èn provincie Noord-Brabant samen aan een mooier en vitaler platteland. Het Streekhuis wordt gefinancierd door de gemeentes in Kempenland.

Vrije inloop

Op maandag van 10.00 - 14.00 uur heeft Streekhuis Kempenland een vrije inloop. Bezoekers kunnen dan zonder afspraak terecht met vragen over plattelandsontwikkeling. Gratis advies over specifieke vragen zoals subsidies of het verplaatsen van een bedrijf is mogelijk op afspraak.

Officiële opening
De officiële opening van Streekhuis Kempenland vindt plaats op zondag 19 juli, tijdens het Hartje Zomer Festijn in Middelbeers. Het Streekhuis houdt deze dag samen met een aantal andere organisaties in het nieuwe dorpshart open huis. Tijdens deze dag kunnen bezoekers in het Streekhuis de tentoonstelling `De Levende Beerze' bekijken. Ook is er een fototentoonstelling over de veranderingen op het platteland.

Vitaal, mooi en schoon Brabants platteland

Op tal van plaatsen in Noord-Brabant verandert het platteland. Nieuwe natuurgebieden komen tot stand, rivieren krijgen de ruimte, dorpen blijven leefbaar en landbouw kan zich ontwikkelen op duurzame locaties. Deze voorbeelden van de herinrichting van het Brabantse platteland, dragen bij aan een vitaal, mooi en schoon platteland voor alle inwoners en recreanten. Aan de uitvoering werken overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, onder regie van de provincie Noord-Brabant. In Kempenland werken zij samen in Streekhuis Kempenland.