Bond tegen het Vloeken

28 04 09 - Vraag naar voorlichting verbaal geweld groeit

Het aantal scholen dat verbaal geweld aan de orde wil stellen door middel van een gastles van de Bond tegen het vloeken, is in het afgelopen jaar opnieuw toegenomen. Dit blijkt uit Bondsberichten 2008, het jaarverslag van de organisatie.

In 2008 verzorgde de Bond circa 700 interactieve gastlessen op scholen van allerlei signatuur. Lessen die jongeren bewustmaken van de schadelijke gevolgen van verbaal geweld en aanzetten tot respectvol taalgebruik. De twee fulltime scholenwerkers kunnen de vraag maar net aan, terwijl de Bond nauwelijks scholen benadert met zijn aanbod. Jongeren
Een preventieve aanpak van de verruwing van de maatschappij is belangrijk. Juist nu. Steeds vaker halen incidenten met verbale agressie de pers. Jongeren vloeken relatief het meest, blijkt steeds weer uit onderzoek. De Bond tegen het vloeken richt zich dan ook vooral op deze doelgroep.

Sportclubs
Circa vijftig sportclubs bestelden bij de Bond een bord voor respectvolle taal op het veld, ongeveer eenzelfde aantal als in het voorgaande jaar. Inmiddels staan landelijk ruim 200 borden met de slogan een Vloek mist ieder doel langs de lijn.


---

---

Graag geven we u meer informatie. U kunt daarvoor contact opnemen met Peter Smit (voorlichter) of Theo Bor (directeur), telefoon: 0318 512002, e-mail: info@bondtegenvloeken.nl.

Een digitale versie van het jaarverslag kunt u vinden onder Downloads.

Contactgegevens
Bond tegen het vloeken
Postbus 362
3900 AJ Veenendaal

Telefoon: 0318 - 512002
info@bondtegenvloeken.nl