Gemeente Waalwijk Panden Raadhuisstraat 13 en 15 in Waspik verkocht

Afgelopen dinsdag 21 april hebben burgemeester en wethouders definitief ingestemd met de verkoop van de panden Raadhuisstraat 13 en 15 in Waspik. De panden zijn verkocht aan de heer en mevrouw Moons uit Waalwijk (nummer 13) en de heer en mevrouw Van Hilst, ook uit Waalwijk (nummer 15). Zij allen hebben ruime ervaring in het restaureren van historische en monumentale gebouwen. De voormalige burgemeesterswoning en het pand van de technische dienst van de oude gemeente Waspik worden weer in hun oude luister hersteld.

Het winnende plan gaat uit van het behoud van de voormalige burgemeesterwoning als één geheel en horizontale splitsing van het pand van de technische dienst. De uitwerking is onlangs afgerond in de vorm van een monumenten- en bouwvergunning. De feitelijke overdracht van de panden heeft plaatsgevonden op vrijdag 24 april. Meteen daarna wordt gestart met de restauratie.

Achtergrondinformatie
Op 1 januari 1997 (de gemeentelijke herindeling) verloren beide panden hun functie. Na een aantal jaren leegstand werd de roep om een herbestemming van de panden steeds luider. Verschillende ideeën zijn hierop de revue gepasseerd, maar nadat een plan van Woningcorporatie Slagenland uit Waspik begin vorig jaar afketste, heeft de raad de druk naar het college toe opgevoerd. In die zin dat binnen afzienbare tijd een plan moest worden gepresenteerd over de toekomst van beide panden.

Hierop is een prijsvraag gestart waarbij gegadigden ideeën konden indienen. Wel gold een aantal criteria. Belangrijkste uitgangspunt was het behoud van het monumentale karakter van de panden.

Publicatie datum 28-04-2009