Senternovem

28-04-2009 | Extra middelen voor SLOK

Minister Cramer (VROM) stelt 12 miljoen euro extra aan middelen beschikbaar voor de subsidieregeling Stimulering Lokale Klimaatinitiatieven (SLOK). Dit naast de 35 miljoen die al beschikbaar was gesteld. Van de 12 miljoen is 10,8 beschikbaar voor gemeenten en
1,2 voor provincies. De uitkering is erop gericht gemeenten en provincies te stimuleren bij het ondernemen van lokale en regionale klimaatinitiatieven met als doel om de uitstoot van broeikasgassen aan te pakken.

Ook voor de extra middelen geldt het uitgangspunt: op=op. Gezien het grote aantal tot eind april ingediende aanvragen is de verwachting dat ook de extra middelen al gealloceerd zullen worden. Het advies aan gemeenten en provincies is dan ook om geen nieuwe aanvragen meer in te dienen. Definitief uitsluitsel aan aanvragers wordt geboden nadat uitvoeringsorganisatie SenterNovem de aanvragen heeft beoordeeld. Voor informatie kunt u contact opnemen met : Informatiepunt SenterNovem: gemeenten@senternovem.nl of tel. (030) 239 35 33.