Gemeente Apeldoorn

Stadsdichter van Apeldoorn overhandigt eerste exemplaar Koninginnedaggedicht

Willem Bierman, Stadsdichter van Apeldoorn, heeft vanmiddag het eerste exemplaar van zijn Koninginnedaggedicht overhandigd aan cultuurwethouder Fokko Spoelstra. Het gedicht 'De Dag voor Koninginnedag' verschijnt in een oplage van 10.000 ansichtkaarten, die zijn vormgegeven door Koos van der Meer van Studio de Pal in Apeldoorn.

In 'De Dag voor Koninginnedag' laat de stadsdichter zijn fantasie de vrije loop. Bierman beschrijft hoe hij samen met majesteit een brommer met buddyseat deelt, voor een rit door Apeldoorn. 'De Dag voor Koninginnedag' is het eerste gedicht, dat Bierman als poëtisch ambassadeur van Apeldoorn publiceert. Later dit jaar volgen nog vier gedichten.

De 10.000 'De Dag voor Koninginnedag' ansichtkaarten zijn vanaf dinsdag 28 april gratis verkrijgbaar in het Stadhuis, bij het VVV, bij CODA en bij boekhandel Nawijn en Polak. Het gedicht staat dinsdag 28 april ook www.apeldoorn.nl/stadsdichter .

Over de Apeldoornse Stadsdichter
Willem Bierman (1948) is een Apeldoorner in hart en nieren. Hij is in Apeldoorn geboren en woont er het grootste deel van zijn leven. Hij is nauw verbonden met de stad. Als dichter heeft hij een jarenlange staat van dienst, met diverse dichtbundels en vele publicaties. Uit zijn werk spreekt een positief kritische houding over de stad.

Einde persbericht.




Gemeente Apeldoorn