Gemeente Tilburg

Nummer
2009075BO
Datum
5 maart 2009

Tilburgse expositie 'Mapping out Paradise' naar
Guangzhou

Economische en culturele promotie voor Tilburg

De succesvolle tentoonstelling 'Mapping Out Paradise' van Museum De Pont wordt ingezet om de stad Tilburg zowel economisch als cultureel te promoten in China. De expositie van kunstenaars Marc Mulders en Claudy Jongstra is van 28 april tot 28 juni 2009 de openingsexpositie van het door Rem Koolhaas ontworpen Times Museum of Art in Guangzhou. In het licht van de economische en culturele banden tussen Tilburg en China besluit het college ¤ 15.000 incidentele subsidie toe te kennen aan de kunstenaars Mulders en Jongstra.
Tilburgpromotie in China
Wethouder Joost Möller (Economische Zaken): "Tilburg onderhoudt op de terreinen economie, cultuur en onderwijs nauwe betrekkingen met Changzhou, een stad in Jiangsu, de Chinese zusterprovincie van Noord-Brabant. Met deze expositie in Guangzhou doen wij aan een stuk Tilburgpromotie in China. Je maakt reclame voor je stad in de derde grootste economie ter wereld."
De Tilburger Marc Mulders geniet door zijn schilderkunst nationaal en internationaal bekendheid. Ook museum De Pont, dat sinds de opening van het museum werk van Mulders heeft gepresenteerd en verzameld, heeft een sterke internationale reputatie opgebouwd. De sterke verbondenheid met Tilburg maakt Marc Mulders en museum De Pont tot uitstekende ambassadeurs voor Tilburg
Meest succesvolle expositie De Pont
Kunstenaars Marc Mulders en Claudy Jongstra exposeerden in 2008 met 'Mapping Out Paradise' in Museum De Pont in Tilburg. Met 30.000 bezoekers en (inter)nationale aandacht van de pers was het één van de meest succesvolle exposities in museum De Pont. Het Times Museum of Art is het nieuwe museum voor moderne kunst in Guangzhou. Het is ontworpen door Alain Foureax en de Nederlandse toparchitect Rem Koolhaas. Zij ontwikkelden een uniek museumconcept met expositieruimten en artist-in-residence appartementen, verspreid over de begane grond, de 14e en de 20e verdieping van een torenflat. Ton van Zeeland, Consul-Generaal in Guangzhou, attendeerde de directie van het Times Museum of Art op 'Mapping Out Paradise'. De directie heeft vervolgens De Pont en de kunstenaars gevraagd of 'Mapping Out Paradise' wil fungeren als openingstentoonstelling.
Het in dit persbericht genoemde collegebesluit hoeft niet naar de raad en is daarmee definitief.


Gemeente Tilburg