Politie IJsselland

////EMBARGO tot dinsdag 28 april 10.00 uur //////////

Op dinsdag 28 april zet de politie een nieuw opsporingsmiddel in tegen de georganiseerde hennepteelt: de 'cannachopper'. Deze minihelikopter is uitgerust met geur- en beelddetectiemateriaal en speurt vanuit de lucht naar de illegale teelt van hennep.

De eerste operationele vlucht vindt in de regio Noord- en Oost-Gelderland plaats en wel in de Achterhoek.

U wordt in de gelegenheid gesteld om beelden van een deel van deze vlucht te maken. Vooraf wordt u in een korte bijeenkomst geïnformeerd over het Programma Georganiseerde Hennepteelt van de Nederlandse politie en de ontwikkeling van deze 'cannachopper'.

De politie maakt vooraf niet bekend welke locaties onderzocht gaan worden. In verband met de privacy van vertegenwoordigers van de begeleidende instanties is filmen en fotograferen van hen niet toegestaan. Ook bij het aantreffen en ontmantelen van een hennepplantage dient rekening gehouden te worden met de privacy; reden waarom een en ander onder begeleiding van de afdeling persvoorlichting plaats vindt.

De bijeenkomst wordt gehouden in het politiebureau in Doetinchem, C. Missetstraat 4. Aanvang is 08.30 uur. Wilt u hierbij aanwezig zijn, dan dient u zich vandaag voor 16.30 uur bij de afdeling persvoorlichting van de politie Noord- en Oost-Gelderland op te geven via re-mail of 055- 5436069.

Met vriendelijke groet,

Anton de Ronde, persvoorlichter ////EMBARGO tot dinsdag 28 april 10.00 uur //////////
---


---


---

---- --