Ingezonden persbericht


Persbericht

Beheer pensioenvermogen architectenbureaus naar PGGM

Stichting Pensioenfonds voor de Architectenbureaus brengt het beheer van zijn pensioenvermogen (EUR 2,2 miljard) onder bij PGGM. Het pensioenfonds is verantwoordelijk voor de pensioenregeling bij ongeveer 1.700 architectenbureaus in heel Nederland en bedient ruim 46.000 (oud)deelnemers en gepensioneerden.

Co Dwarswaard, voorzitter van het bestuur van het Pensioenfonds voor de Architectenbureaus: "PGGM is een kundige, ervaren en solide speler in de pensioen- en beleggingswereld. Bovendien belegt PGGM Investments vanuit een verantwoorde grondslag, die goed aansluit bij ons pensioenbeleid. Hiermee is PGGM voor ons de gewenste partner. Het zorgvuldige selectietraject hebben wij doorlopen met onze adviseur Avida International in samenwerking met CMC."

Else Bos, CEO PGGM Investments: "Ik ben trots op deze nieuwe klant in onze portefeuille. De keuze van het Pensioenfonds voor de Architectenbureaus toont aan dat onze manier van beleggen ook interessant is voor pensioenfondsen buiten ons traditionele werkgebied. Met veel plezier bouwen wij verder aan het pensioenvermogen van deze nieuwe opdrachtgever."

Over Pensioenfonds voor de Architectenbureaus

Het Pensioenfonds voor de Architectenbureaus is in 1958 opgericht. Het doel is om werknemers, oud-werknemers en hun eventuele nabestaanden te beschermen tegen de financiële gevolgen van ouderdom en overlijden. De bedrijfstak bestaat uit bureaus die zich bezighouden met architectenwerkzaamheden.Het Pensioenfonds Architectenbureaus is in 1958 opgericht. Het doel is om werknemers, oud-werknemers en hun eventuele nabestaanden te beschermen tegen de financiële gevolgen van ouderdom en overlijden. De bedrijfstak bestaat uit bureaus die zich bezighouden met architectenwerkzaamheden.

Over PGGM

PGGM is een vooraanstaande pensioenuitvoeringsorganisatie en vermogensbeheerder. PGGM verzorgt voor Pensioenfonds Zorg en Welzijn en voor Beroepspensioenfonds voor Zelfstandige Kunstenaars AENA de uitvoering van de pensioenregeling en het vermogensbeheer. PGGM heeft ruim EUR 68 miljard pensioenvermogen belegd van ruim 2 miljoen (oud-)werknemers in de sector zorg en welzijn.

Over Avida International

Avida International is gespecialiseerd in het vormgeven en implementeren van maatwerkorganisaties voor pensioenfondsen. Dit betreft onder andere het adviseren over de optimale inrichting van de governance- en organisatiestructuur, het begeleiden van in- en uitbestedingstrajecten met externe dienstverleners en het aansturen van deze dienstverleners.

Amsterdam/Zeist, 28 april 2009

()