Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 18 - 2009

Bouw- en sloopaanvragen

Ingekomen bouwaanvragen/sloopaanvragen

* Het dichtmaken van een overkapping aan de Oranjestraat 75 (rectificatie)

* Het renoveren van diverse woningen aan de Speelheideweg, G.A.E. Christstraat, Mgr. Goossensstraat en J.J. de Vlamstraat
* De uitbreiding van de woning (bg) aan het Piet Heinshof 22
* Het plaatsen van dakkapellen aan de Gansvelden 32
* De uitbreiding van de woning (bg + verd.) aan de Cornelis de Houtmanstraat 18

* De uitbreiding van de woning (bg) aan de Boksprong 9
* De bouw van een serre aan de Zevensprong 74.

Procedure

Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

Ontwerpbesluiten

Ontwerpbesluiten wet milieubeheer

* Op 21 december 2006 is een aanvraag om vergunning ingekomen van METRO Cash & Carry Nederland B.V. te Diemen voor de Makro vestiging in Best. De aanvraag heeft betrekking op een revisievergunning van een zelfbedieningsgroothandel aan het adres Brem 4

* Op 18 juli 2008 is een aanvraag om veranderingsvergunning ingekomen van Museum Bevrij-dende Vleugels. De aanvraag heeft betrekking op het in werking hebben van een museum, dat in hoofdzaak bedoeld is voor de informatievoorziening over en herdenking van de periode 1940-1945, het renoveren en restaureren van oude militaire voertuigen en installaties en een horecage-legenheid. Het museum is gelegen aan het adres Sonseweg 39 te Best.

Het college van Burgemeester en wethouders is voornemens de gevraagde vergunningen te verlenen en daaraan voorschriften te verbinden in het belang van de bescherming van het milieu.

De ontwerpbesluiten en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf de datum van deze bekendmaking gedurende zes weken elke werkdag van 8.30 tot 12.30 uur ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte (kamer 0.31). Buiten deze tijden kunnen de stukken op afspraak worden ingezien. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met het team Vergunningen via telefoonnummer (0499) 360 911.

Eenieder kan bij ons college vóór 10 juni 2009 schriftelijk of mondeling zienswijzen omtrent de ontwerp-besluiten inbrengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Voor het inbrengen van mondelin-ge zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt met het team Vergunningen via telefoonnummer (0499) 360 911.

Alleen belanghebbenden die tijdig (schriftelijk of mondeling) zienswijzen hebben ingebracht met be-trekking tot de ontwerp-besluiten kunnen later beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, tenzij wordt aangetoond, dat men redelijkerwijs daartoe niet in staat is ge-weest of wanneer het uiteindelijke besluit afwijkt van het voornemen.

Ontheffing M.T.V. artikel 3.23, lid 1 WRO

Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:

* De bouw van een zwembad, schutting, dakkapel en terrasoverkapping op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie K, nummer 3214, gelegen aan de Schoofvelden 2

* De uitbreiding van de woning (bg) op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie K, nummer 2636, gelegen aan de Imkerhei 42

* De uitbreiding van de woning (bg + verd.) t.b.v. een liftschacht op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 4504, gelegen aan de Salderes 129

* De uitbreiding van de woning (bg) op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie K, nummer 1584, gelegen aan de Praalheuvel 14

* De uitbreiding van de woning (bg) op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie C, nummer 2169, gelegen aan de Kon. Julianaweg 24.

De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 3.23, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening.

Stukken inzien en/of reageren? Kijk onder het kopje Procedure ontheffing hieronder.

Procedure ontheffing

In verband hiermede ligt de conceptbouwvergunning en het ontwerpbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 29 april 2009 t/m 9 juni 2009 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.

Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerpbesluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 9 juni 2009 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best.

Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen via telefoonnummer (0499) 360 911.

Vrijstelling van het bestemmingsplan

Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning 1e fase te verlenen voor:

* De bouw van een pluimveestal, droogtunnel en opslagruimte op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie K, nummer 833, 834, en 835, gelegen aan de Driehoekweg 18-20.

De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 27, onder a van de voorschriften van het bestemmingsplan Buitengebied.

Stukken inzien en/of reageren? Kijk hieronder bij het kopje Procedure vrijstelling.

Procedure vrijstelling

In verband hiermede ligt het ontwerpbesluit en de conceptbouwvergunning met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 29 april 2009 t/m 9 juni 2009 voor een ieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.

Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerpbesluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 9 juni 2009 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best.

Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen Vergunningen via telefoonnummer (0499) 360 911.

Definitieve besluiten

Verleende bouw- en sloopvergunningen

* De uitbreiding van de woning (bg) aan de Imkerhei 26
* Het renoveren van diverse woningen aan de Speelheideweg, G.A.E. Christstraat, Mgr. Goossensstraat en de J.J. de Vlamstraat
* De bouw van een terrasoverkapping en het wijzigen van de gevel aan de Hinkelbrits 45

* De uitbreiding van de woning (bg) aan de Acacia 69
* De bouw van een woning aan de Zessprong ongenr.
* Het gedeeltelijk slopen van diverse woningen i.v.m. renovatie aan de Speelheideweg, G.A.E. Christstraat, Mgr. Goossensstraat en J.J. de Vlamstraat

* De sloop van een bijgebouw/opslag aan de Industrieweg 152
* Het gedeeltelijk slopen van de woning aan de Marie Raymakersstraat 12.

Bezwaar maken? Kijk hieronder bij het kopje Procedure bezwaar.

Procedure bezwaar

Tot zes weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Verleende bouwvergunningen met ontheffing

* De uitbreiding van de woning (bg) aan de Rogvelden 1.

De betreffende besluiten liggen met ingang van 29 april 2009 ter inzage.

Beroep instellen? Kijk hieronder bij het kopje Procedure beroep.

Procedure beroep

Belanghebbenden -die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp vrijstelling/ontheffingsbesluit dan wel de ontwerpvergunning - kunnen schriftelijk een beroepschrift indienen bij de rechtbank te 's-Hertogenbosch, Sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Dit dient te gebeuren binnen zes weken na de dag waarop de besluiten ter inzage zijn gelegd.

Als u een beroepschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het beroepschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Invalidenparkeerplaats

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij besloten hebben een invalidenparkeerplaats toe te wijzen nabij het pand Hannie Schaftplein 12 te Best.

Ter plaatse wordt bord E6 van het Regelement Verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990) met onderbord, vermeldende het kenteken 07-LL-SX, geplaatst.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na publicatie een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Best.

Overige bekendmakingen

Meldingen op grond van het activiteitenbesluit

Ter informatie delen wij mede dat van de volgende bedrijven meldingen zijn ingekomen omdat zij zich gaan vestigen, wijzigingen gaan doorvoeren of omdat zij niet eerder een melding hebben ingediend:
* Grillcafé de Buffel gelegen aan de Oirschotseweg 108
* Van de Sande, boomkwekerij, gelegen aan de Parallelweg 12.
* ReFen B.V., bedrijf dat gespecialiseerd is in het verpakken van producten, gelegen aan de Binnenweg 5

* N.V. Nederlandse Gasunie, lozen van grondwater ter hoogte van de Ploegstraat in verband met werkzaamheden bij het Meet en Regelstation.