Persbericht: Belgian Paralympic Committee kiest nieuwe voorzitter en secretaris -generaal

28/04/2009 10:42

Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw

De nieuwe Raad van Bestuur van het Belgian Paralympic Committee (BPC) koos op 22 april 2009 een nieuwe voorzitter en secretaris-generaal.

Mevrouw Anne d'Ieteren is tot voorzitter verkozen en Philippe Mees tot secretaris-generaal. Zij volgen respectievelijk dokter Denis Jaeken op, die tot ere-voorzitter werd benoemd en Nico Verspeelt.

De andere bestuurders van BPC zijn: Jean Vilette (Ligue Handisport Francophone asbl), Marc Vergauwen (Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw), Nico Verspeelt (Ligue Handisport Francophone asbl), Ronny Kloeck (Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw)

Mevrouw Anne d'Ieteren was in de jaren tachtig één van de meest succesvolle Belgische dressuuramazones. Na haar actieve carrière werd zij vanaf 1985 bestuurslid van het BOIC. Sinds de Paralympics van Atlanta in 1996 is zij zich dan meer specifiek gaan engageren voor de sport van personen met een handicap. Onder haar impuls groeide de paardensport voor atleten met een handicap in België op korte tijd uit tot een succesvolle discipline. Zij is ook voorzitter van de paritaire commissie BPC - BOIC die ondermeer de selecties voor de Paralympics bepaalt. Vorig jaar was zij delegatieleider van het Belgisch team dat deelnam aan de Paralympics in Hongkong.

Anne d'Ieteren werd dit jaar ook verkozen tot voorzitter van de Ligue Handisport Francophone (LHF).

Philippe Mees is sinds 1992 voorzitter van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport (VLG). Onder zijn leiding groeide VLG uit tot een professionele georganiseerd sportfederatie. Philippe Mees heeft de voorbije jaren de sport voor mensen met een handicap in België op de kaart gezet. Hij was ook vele jaren schatbewaarder van BPC en voorzitter van de commissie marketing. Hij slaagde er in deze functie in belangrijke zakelijke partners aan BPC te koppelen, zodat de federatie nieuwe en noodzakelijke financiële impulsen kreeg.

Mevrouw Anne d'Ieteren dankte in haar aanvaardingsspeech Denis Jaeken en Nico Verspeelt voor hun inzet voor de sport voor personen met een handicap in het algemeen en BPC in het bijzonder. Zij verklaarde verder op de ingeslagen weg te willen verder gaan en samen met de bestuursploeg, medewerkers en de talrijke vrijwilligers BPC verder te zullen uitbouwen tot een dynamisch sportfederatie voor atleten met een handicap.

Anne d'Ieteren: "Zoals in het verleden zal BPC dienstbaar zijn aan de atleten. Ook voor deze nieuwe bestuursploeg staan de atleten centraal. Samen willen wij vanuit een zeer positieve, transparante, maar vooral zeer enthousiaste houding BPC een nieuw elan geven. Dit houdt ondermeer in dat wij werk zullen maken van de detectie van nieuwe atleten en dat wij onze huidige topsporters nog meer professioneel zullen begeleiden. Op die manier hopen wij België opnieuw een rol van betekenis te laten spelen op internationaal vlak".

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel