Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 28 april 2009

TYGO GERNANDT SPEELT NAAST SEAN BEAN EN CARICE VAN HOUTEN IN INTERNATIONALE THRILLER

Afgelopen week zijn de opnames gestart van BLACK DEATH, een Engelstalige mysterieuze middeleeuwse thriller geregisseerd door Christopher Smith. BLACK DEATH is een internationale coproductie van producenten Lemming Film (NL) en Egoli Tossell (Dui). De Nederlandse acteur Tygo Gernandt zal, naast Sean Bean en Carice van Houten, een rol spelen in deze film die in 2010 in de bioscoop in Nederland wordt verwacht.

BLACK DEATH is een mysterieuze thriller die zich afspeelt in de middeleeuwen ten tijde van de pest. In BLACK DEATH volgen we de moedige monnik Osmund en de wrede ridder Ulric in hun zoektocht naar het ene dorp wat van de pest gespaard is gebleven. Hij wordt geconfronteerd met een onmogelijk moreel dilemma.

De Engelse regisseur Christopher Smith maakte eerder de horrorfilm CREEP (met o.a. Franka Potente) en de bekroonde thriller SEVERANCE (met o.a. Tim McInnery). Ook in BLACK DEATH speelt Tim McInnery een rol, naast hoofdrolspeler Sean Bean (Lord of the Rings) en Eddie Redmayne (Savage Grace).

Carice van Houten werd in Nederland bekend door films als MINOES, LEPEL en ALLES IS LIEFDE. Haar internationale doorbraak kwam met de film ZWARTBOEK van Paul Verhoeven. Sindsdien is zij in vele internationale producties te zien geweest o.a. met Tom Cruise in VALKYRIE en in DOROTHY MILLS.

Voor Tygo Gernandt is dit een van de eerste grote buitenlandse rollen. De Nederlandse films waarin hij te zien is, zijn o.a. VAN GOD LOS, HET SCHNITZELPARADIJS, IK OMHELS JE MET 1000 ARMEN en DUNYA & DESIE en won voor 2 van deze rollen een Gouden Kalf.

Regisseur Christopher Smith over de film: "BLACK DEATH is a journey into one of history's darkest chapters; the middle ages. It was a time of poverty and famine, a time when religious belief was fact and logical thought ruled by superstition. And it was the time of the plague."

BLACK DEATH zal in 2010 in de bioscoop worden uitgebracht door distributeur Bridge Entertainment Group.


---

voor meer informatie

Lemming Film, Esther Schmidt

T: 020 661 0424, E: esther@lemmingfilm.com

www.lemmingfilm.com


---- --