Ingezonden persbericht


Persbericht: Jongeren zowel los op Koninginnedag en Koninginnenacht.

Amsterdam, 28 april 2009 - Een heftige nacht stappen met Koninginnenacht is voor bijna de helft van de Nederlandse jongeren (16-34 jaar) geen bezwaar om ook op Koninginnedag flink uit te pakken. Maarliefst 49% van de stappers geeft aan zowel op de 29e als de 30e van april behoorlijk te willen feesten. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 900 bezoekers van de uitgaanssite Partyscene.nl.

Ruim 20% van de ondervraagden geeft aan bewust te kiezen voor de nacht of de dag. Daarbij is 30 april het meest populair, want 14% zet liever op Koninginnedag de bloemetjes buiten en doet het daarom de avond ervoor rustig aan. Voor 6% van de Nederlandse jongeren is 30 april bij uitstek de dag om "uit te brakken" van een heftige nacht en zij brengen de nationale feestdag bij voorkeur hangend op de bank door. De echte diehards (3%) rollen - zonder te slapen - vanaf één van de vele Koninginnenacht feestjes direct door naar een leuk feestje op de dag zelf.

Populaire feesten

Populaire evenementen tijdens Koninginnenacht zijn onder andere Luxurush in de Heineken Music Hall, Jailhouse in de Rotterdamse Maassilo en de gratis toegankelijke feesten van onder meer TWSTd, Loveland en Rekorder. Op Koninginnedag kunnen met name de feesten - buiten de mega evenementen op de bekende pleinen - TWSTd Qnsdy, Royal Fire en Chemistry op de warme belangstelling van de Nederlandse dance liefhebbers rekenen.

Thuis blijven

Opvallend is dat voor 8% van de respondenten Koninginnedag totaal geen betekenis heeft. Zij blijven op 29 en 30 april liever thuis en geven er de voorkeur aan om op andere avonden te gaan stappen. En 6% van de Nederlandse jongeren houdt de dagen voor Koninginnedag zeer oplettend de weervoorspellingen in de gaten, want zij laten de beslissing om feest te gaan vieren namelijk afhangen van het weer.

Over het onderzoek

Bovenstaande onderzoek is verricht door uitgaanssite www.partyscene.nl onder ruim 900 bezoekers (m/v) in de leeftijd van 16 tot 34 jaar. Partyscene verricht op regelmatige basis onderzoek naar het stapgedrag van Nederlandse jongeren op belangrijke evenementen en gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld de jaarwisseling en de diverse grote festivals.

Partyscene.nl biedt op zijn website een volledig overzicht van alle populaire feesten tijdens zowel Koninginnenacht, Koninginnedag en diverse afterparty's op 30 april.

Over Partyscene.nl

Partyscene.nl maakt onderdeel uit van Yourscene, het online jongeren communityplatform met een uniek maandbereik van ruim 850.000 bezoekers en bestaande uit: Girlscene.nl, Partyscene.nl, Fashionscene.nl, Pozerscene.nl, Celebscene.nl, Summerscene.nl, Fiestascene.nl en DJscene.nl.

EINDE PERSBERICHT ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

VOOR DE REDACTIE