Gemeente IJsselstein


Plannen en projecten

Eerste woningen Groene Balkon

Datum: woensdag 29 april 2009

De eerste bewoners van Het Groene Balkon hebben op dinsdag 28 april uit handen van wethouder Overkamp-van den Berg de sleutel ontvangen van hun nieuwe woning.

In de jaren negentig werd een aanvang gemaakt met de bebouwing van IJsselstein-Zuid. De wijk Zenderpark herrees. Het Groene Balkon bleef onbebouwd, maar de woningbehoefte bleef bestaan en de gemeenteraad besloot ook hier nog 110 woningen te bouwen. Het allerlaatste stukje Zenderpark wordt hier nu gerealiseerd.
Veel groen
Het Groene Balkon doet zijn naam eer aan. De wijk krijgt verhoudingsgewijs veel groen. Aan weerszijden van het woonpark komen ruime groene scheggen. Het woongebied krijgt aan de noord- en zuidzijde een park met wandelpaden en speelvoorzieningen. En ook bij het Rietpark, grenzend aan De Eilanden blijft het groen behouden. Zonnewoningen
Groen is ook de kleur die we aan duurzaamheid linken. De woningen worden energiezuinig en duurzaam gebouwd. De woningen zijn voorzien van zonnecollectoren die de warmte leveren ten behoeve van de warmtevoorziening. En door een goede zonoriëntatie, isolatie en glasrijke vezels wordt gebruik gemaakt van passieve zonne-energie. De woningen krijgen bij oplevering het certificaat `Zonnewoning'. Het Wereld Natuur Fonds ondersteunt dit certificaat.