Earth Water in zee met beachvolleybalsters


Remmers & Van Gestel steunen goede doelen water

AMSTERDAM, 20090428 -- Earth Water introduceert vandaag samen met ontwerpersduo Spijkers & Spijkers en het Nederlands dames beachvolleybalteam Remmers/Van Gestel haar glazen fles voor de horeca in Hotel The Dylan Amsterdam. Earth Water verkoopt zuiver mineraalwater waarvan 100% van de nettowinst naar de UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees) gaat. Dit initiatief wordt mede ondersteund door de beachvolleybalsters, voetballer Luis Figo en Olympisch hockey kampioene Naomi van As.

Water en zand
Dinsdag 28 april lanceert Patrick de Nekker, één van de oprichters van Earth Water Europe, de nieuwe fles in The Dylan Amsterdam samen met o.a. Daniëlle Remmers en Sophie van Gestel. "Ons speelveld, het strand, is de grens tussen aarde en water. Tijdens onze trainingen en wedstrijden drinken we veel water en zien dat als iets vanzelfsprekends. Maar dat is het helaas niet voor iedereen in de wereld. Door het drinken van Earth Water willen we bijdragen aan projecten om het voor meer mensen vanzelfsprekend te laten worden," legt de 17-jarige Van Gestel uit.

You never drink alone
Met Earth Water draagt de consument een steentje bij aan het mondiale tekort aan schoon drinkwater. Earth Water vraagt geen donaties of tijd in vorm van vrijwilligerswerk, de consument hoeft alleen water te drinken. Earth Water draagt 100% van de nettowinst af aan UNHCR. Deze investeert vervolgens direct in duurzame watersystemen in gebieden waar dit het hardst nodig is. Earth Water heeft met partners inmiddels meer dan 100.000 euro aan UNHCR en Akvo.org gedoneerd en rondde waterprojecten af in Oost-Soedan, Noord Ethiopië, Kameroen en Somalië. Verwacht wordt dat er in 2009 4 miljoen pakjes/flessen Earth Water over de toonbank gaan.

Olympisch doel
Remmers en Van Gestel vliegen deze zomer de hele wereld over om deel te nemen aan diverse beachvolleybaltoernooien. Hun doel is om voldoende punten te behalen en zich te kwalificeren voor de Olympische Zomerspelen van 2012 in London.

Beachvolleybalteam Remmers-Van Gestel
Verkozen tot Nederlands grootste beachtalenten van de afgelopen jaren, hebben Daniëlle Remmers (19) en Sophie van Gestel (17) zich toegelegd op het professionele beachvolleybal. Deze brabantse meiden hebben al veel van de wereld gezien in hun korte sportcarrières, en blikken nu al terug op fantastische resultaten. In eigen land werden ze 2e bij de senioren op het NK, Nederlands Kampioen bij de jeugd onder 20 jaar en wereldkampioen onder de 21 jaar. Eind augustus zien we ze in actie tijdens de Swatch FIVB Worldtour in Scheveningen. Kijk voor meer informatie op: www.remmers-vangestel.nl

Earth Water
Earth Water, van oorsprong een Canadees initiatief, is in Nederland opgericht door Henk Witteveen en Patrick de Nekker. Earth Water levert in samenwerking met de United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) een bijdrage aan de oplossing van het wereldwijde tekort aan schoon drinkwater. Sinds juli 2007 is Earth Water actief in Nederland. Kijk voor meer informatie op: www.earthwater.nl





Beachteam Remmers/Van Gestel