Gemeente Utrecht

De gemeente laat vanaf 28 april de grond afvoeren achter het hekwerk op het terrein ten noorden van Forum 't Zand. Op dit terrein is asbest aangetroffen. Uit onderzoek is gebleken dat de norm voor asbest in de grond achter het hekwerk licht is overschreden. De grond buiten het hekwerk is niet verontreinigd.

De werkzaamheden duren drie werkdagen. Het werk wordt verricht door een erkend asbestverwerkingsbedrijf. De medewerkers komen zeer regelmatig in aanraking met asbest en dragen daarom de wettelijk voorgeschreven beschermende kleding.

Eerder is geconstateerd dat het risico op gezondheidsschade gering is voor kinderen die op het terrein hebben gespeeld. Voor kinderen en volwassenen die in de buurt van het gebied zijn geweest, zijn er geen gezondheidsrisico's.

De gemeente kan niet achterhalen wie de asbest op dit terrein heeft achtergelaten. Het vermoeden is dat het is blijven liggen door bedrijvigheid in het verleden. De gemeente heeft de nabijgelegen scholen OBS Het Zand, de Montessorischool en de ouders van de kinderen geïnformeerd. De buurt is ook op de hoogte gesteld.