HP introduceert HP ProBook Notebook PC Lijn

AMSTELVEEN, 28 april 2009 - HP kondigt vandaag een nieuw subbrand van betaaalbare notebook PC's aan, dat zich onderscheidt van de massa door de combinatie van zakelijke functionaliteit en een elegant design.

De HP ProBook serie vormt samen met de HP EliteBook serie een van de meest veelzijdige zakelijke notebook productreeksen op de markt. Het design van de HP ProBook serie is geïnspireerd door het minimalisme en combineert matte en glanzende oppervlaktes, ontdaan van overbodige versieringen.

De HP ProBook serie valt op door de keuzemogelijkheid uit een merlot kleurige of glanzend zwarte laklaag, het unieke ontwerp van het toetsenbord en een verzameling 'professional innovations' die eerder alleen op duurdere modellen werden aangeboden.

'De HP ProBook s-serie staat voor stijlvolle notebook PC's die agressief geprijsd zijn en daardoor de aandacht van kleine en middelgrote ondernemingen zullen trekken,' aldus Els Ossewaarde, Country Category * Marketing Manager, Personal Systems Group, HP Nederland. 'Maar dat is niet het enige! De HP ProBook levert de juiste mix van features en professional innovations voor een uitstekende gebruikerservaring.'

De standaard serie (s-serie) van de nieuwe HP ProBook modellen heeft een behuizing waarin geen kwik is verwerkt, en is voorzien van high-definition (HD)(1) LED backlit beeldschermen in 15.6-inch en 17.3-inch.

De innovatieve vormgeving van het toetsenbord zorgt voor een visueel open en ruimtelijk toetsenbord, waarbij de toetsen iets uitsteken. In gebruik is er geen verschil met een traditioneel toetsenbord, maar het uitstekende oppervlak geeft vuil en stof minder kans en zorgt voor een makkelijk schoon te maken toetsenbord dat minder onderhoud behoeft.

Een aantal HP ProBook modellen is uitgerust met de nieuwste draadloze connectiviteitsoplossingen met HP Mobile Broadband. De ingebouwde Qualcomm Gobi technologie zorgt ervoor dat HP notebooks gebruik maken van een enkele module, de HP un2400, die geschikt is voor gebruik in combinatie met meerdere mobiele breedband netwerk technologieën en operators.(2) Dit verbetert de internationale roaming opties voor gebruikers en biedt een grotere keuze en meer flexibiliteit bij het kiezen van een abonnement voor mobiele data.

Naast het Microsoft(TM) Windows(TM) besturingssysteem worden sommige HP ProBook s-serie modellen uitgeleverd met Novell SUSE Linux Enterprise Desktop 11 voorgeïnstalleerd. SUSE Linux is een open source besturingssysteem dat eenvoudig te gebruiken is en dat gebruikers de connectiviteit, het gebruikersgemak en de features geeft die ze verwachten.

HP Professional Innovations op de ProBook s-serie bevatten HP QuickLook 2 software, die binnen enkele seconden na het indrukken van een toets zorgt voor toegang tot e-mail, agenda, taak- en contactinformatie.(3) Het HP SpareKey feature is het antwoord op de strijd om het vergeten wachtwoord. Het maakt gebruik van een reeks van drie vooraf bepaalde persoonlijke vragen ter identificatie waarmee directe toegang tot het systeem wordt verkregen.(4) Voor extra beveiliging van data zorgt File Sanitizer for HP Protect Tools. Deze tool verwijdert persoonlijke bestanden, mappen en informatie permanent van het notebook, waardoor een notebook gerecycled kan worden zonder risico van nog aanwezige vertrouwelijke (bedrijfs)gegevens.

Bij het ontwerp van de ProBook s-serie is rekening gehouden met recycling en minimale impact op het milieu. Het gebruik van stoffen die mogelijk belastend zijn voor het milieu is vermeden of zover mogelijk gereduceerd en het energieverbruik is beperkt.

Het gehele HP ProBook portfolio is gekwalificeerd als Electronic Products Environmental Assessment Tool (EPEAT(TM)) silver en voor wat energiebesparing betreft als ENERGY STAR(TM). HP ProBook modellen met het Microsoft Windows besturingssysteem beschikken over de mogelijkheid van 'power management' waardoor energie bespaard wordt door de PC na een periode van inactiviteit automatisch naar een 'low-power' modus om te schakelen. Energiebesparende HP Smart AC Adapters laten de notebooks automatisch hun stroomverbruik bijstellen, al naar gelang behoefte.

Stijlvol aan het werk

De HP ProBook s-serie bestaat uit:
HP ProBook 4510s en HP ProBook 4515s - met een 15.6-inch diagonaal 16:9 HD breedbeeld LED backlit display. Gebruikers kunnen kiezen voor de optionele HP Mobile Broadband connectiviteit met ingebouwde Gobi technologie,(2) terwijl het standaard Wi-Fi certified WLAN(6) en de optionele geïntegreerde Bluetooth wireless technologie(5) de keuze van draadloze technologieën completeert. Ze hebben ook een geïntegreerd numeriek toetsenbord. De notebooks bevatten Intel (4510s) of AMD (4515s) processors om aan de hoge eisen voor wat prestaties, connectiviteit en graphics betreft te kunnen voldoen.

HP ProBook 4710s - met een 17.3-inch diagonaal 16:9 HD+ breedbeeldd LED backlit display, de grootste in deze serie. De notebook PC beschikt over de ATI Mobility Radeon HD 4330 kaart en tot wel 512 megabytes GDDR2 voor video memory, zodat hij geschikt is voor zwaardere grafische omgevingen. Daarnaast is de 4710s uitgerust met de nieuwste Intel Core(TM) 2 Duo processors en optioneel met geïntegreeerde Bluetooth wireless technologie.(5) De notebook heeft een HDMI poort voor aansluiten op HD schermen en een geïntegreerd numeriek toetsenbord.

Het HP USB 2.0 Docking Station is een compatibel accessoire voor de HP ProBook s-serie. Gebruikers sluiten in slechts één stap hun toetsenbord, muis, monitor, printer en andere accessoires aan en zij krijgen tegelijkertijd de beschikking over video, audio, aansluiting op het netwerk en tot wel vier devices met USB aansluiting.

Prijs en beschikbaarheid(7)

Adviesprijzen vanaf ¤419 (exclusieef BTW). De notebook pc's zijn vanaf half mei verkrijgbaar; de merlot kleur is alleen beschikbaar op de 4510s en kan vanaf juli geleverd worden. Het HP USB 2.0 Docking Station is per direct beschikbaar voor een adviesprijs van ¤115 (exclusief BTW).

HP verlengt zijn onlangs aangekondigde 'nul procent' financieringsaanbiedingen die het voor kleine bedrijven simpel en betaalbaar maken om te blijven investeren in de technologie die hen kan helpen bij het verbeteren van efficiency en het doen groeien van de business. HP Financial Services, de afdeling van het bedrijf die zich bezig houdt met 'asset management services' en lease biedt klanten de keuze uit lease of zelf aanschaffen van producten.

Meer informatie over de product specificaties van de HP ProBook s-series, beeldmateriaal en andere HP mobiliteitsoplossingen zijn beschikbaar in een online persmap op http://www.hp.com/go/mobility2009 of op http://www.hp.com/personal.

Over HP
HP, 's werelds grootste technologiebedrijf, maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al zijn klanten - van de individuele connsument tot de grootste multinational. Het portfolio omvat printing en personal computing producten, IT services, software en IT oplossingen. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ is te vinden op www.hp.nl.
Noot voor de redactie,