Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 28 april 2009










Persuitnodiging / Persbericht


Sportplein met Roelof Luinge


Gemeente De Wolden en SportDrenthe organiseren op maandagavond 11 mei aanstaande voor alle sportverenigingen in de gemeente De Wolden een 'Sportplein' met een scheidsrechter Roelof Luinge als spreker. Dit vindt plaats op maandag 11 mei 2009, zalencentrum 'Den Kaat', Hoofdstraat 97 in Zuidwolde. Het doel van de avond is de verenigingen te informeren over verenigingsondersteuning door SportDrenthe, te speeddaten met medewerkers van SportDrenthe, de dames van Beweeg Bewust en de gemeente De Wolden. Deze avond biedt iedereen de mogelijkheid om vragen te stellen over onder andere sportsponsoring, sportwebsites, sporten en bewegen voor 55-plussers en samenwerking met andere sportverenigingen.

Centraal deze avond staat een lezing van voetbal topscheidsrechter Roelof Luinge. De toespraak is gebaseerd op zijn ervaringen uit zijn 25-jarige carrière. Ook besteedt hij aandacht aan het Masterplan Arbitrage van het NOC*NSF en een veertiental grote sportbonden. Vanuit het Masterplan Arbitrage worden maatregelen getroffen om de sportiviteit van spelers, coaches, publiek en bestuurders (en dus verenigingen) te vergroten. Aanwezigen krijgen de gelegenheid om vragen te stellen.

Programma:
19.15 - 19.45 uur: ontvangst met koffie, thee; sportplein
19.45 uur:  opening door Bert Damming, wethouder Sport gemeente De Wolden
19.50 - 21.20 uur: lezing door Roelof Luinge (halverwege is er nog een korte pauze)
21.30 - 22.30 uur:  sportplein, speeddaten, gezellige nazit

De secretarissen van alle sportverenigingen in De Wolden hebben hierover  informatie ontvangen. Opgave is noodzakelijk voor 7 mei 2009. Per vereniging kunnen maximaal drie personen deelnemen. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Paul van Dijk van SportDrenthe, tel. (0528) 233 775, of per e-mail, pjvandijk@sportdrenthe.nl.


///////////////////////////////




Gemeente De Wolden