Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Hengelo, 28 april 2009

Hoogste punt project Zernikeborgh
Welbions levert eind 2009 nieuwbouwcomplex met 46 appartementen op

Woensdag 29 april bereikt het nieuwbouwproject Zernikeborgh, gesitueerd in de wijk Tuindorp Zuid in Hengelo, haar hoogste punt. Tussen 15.00 en 16.00 uur staan medewerkers van de Hengelose woningcorporatie Welbions samen met de bouwmedewerkers stil bij dit feestelijke moment. De officiële handeling, het hijsen van het dak op de liftschacht, wordt verricht door Wil de Bruijn, directeur/bestuurder van Welbions.

Het complex
De begane grond van het complex is bestemd voor begeleid wonen voor cliënten van de JP van den Bent stichting. Tevens wordt op de begane grond een ontmoetingsruimte gerealiseerd waar (wijk)bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Het complex biedt vanaf de eerste etage ruimte aan 46 gevarieerde huurappartementen, waarvan 17 appartementen in de vrije huursector worden aangeboden. De appartementen zijn divers qua indeling, afmeting en huurprijs. De belangstelling voor het complex is groot. Alle appartementen in de sociale huur zijn inmiddels verhuurd. Ook de appartementen in de vrije sector zijn populair, 10 van de 17 zijn er reeds verhuurd.

Begeleid wonen
Welbions realiseert voor de JP van den Bent stichting 14 appartementen rondom een gemeenschappelijke tuin. Elk appartement beschikt over een eigen keuken en badkamer én een aparte slaapkamer. Daarnaast is er een gemeenschappelijke woonkamer aanwezig en een slaapruimte voor de nachtdienstmedewerkers.

Zernikeborgh
Eind juni 2008 is begonnen met de bouw van Zernikeborgh. Het ontwerp van Zernikeborgh sluit uitstekend aan bij de huidige woningbouw en vormt een geleidelijke overgang tussen de aanwezige hoogbouw en de laagbouwwoningen. De warm gekleurde rood/oranje genuanceerde baksteen refereert dan ook aan de voormalige steenfabriek op het terrein. Zernikeborgh wordt daarnaast gekenmerkt door openheid en transparantie. Deze openheid komt naar voren in het gebruik van glas en openverbindingen tussen de drie appartementgebouwen die het complex herbergt. Het complex beschikt over een lift, een gezamenlijke fietsenberging en een parkeerkelder. Op de begane grond aan de voorzijde (gericht op de Breemarsweg) beschikt Zernikeborgh over 500 m2 bedrijfsruimte. Naar verwachting wordt het complex eind 2009 opgeleverd.