Ingezonden persbericht


Hilversum, 28 april 2009 | |

Signaal naar politiek: breng beweging in de huizenmarkt! Kopers van Dudok Wonen betalen geen overdrachtsbelasting

Hilversum - Wat de politiek laat liggen, pakt Dudok Wonen op. Om beweging in de huizenmarkt te krijgen, betaalt corporatie Dudok Wonen tijdelijk de overdrachtsbelasting voor kopers van woningen die verkocht worden met de koopformule Koop Goedkoop. De doorstroming in de Gooise startersmarkt is dichtgeslibd: vergeleken met vorig jaar is deze bijna gehalveerd. Dudok Wonen vindt het daarom hoog tijd dat er actie wordt ondernomen.

Signaal naar de politiek
Geen overdrachtsbelasting betalen houdt in dat kopers 6% korting krijgen op de prijs van hun koophuis. Huurders van Dudok Wonen krijgen hierbij voorrang. Directeur-bestuurder Leon Bobbe: "De starters en jonge gezinnen twijfelen of ze op dit moment een huis moeten kopen. Berichten van AFM over het beëindigen van tophypotheken helpen dan ook niet. Wij vinden dat de politiek regelingen moet treffen om de huizenmarkt weer in beweging te krijgen. Dat gebeurt helaas niet, daarom pakken wij het op."

Starters en jonge gezinnen
Vooral starters en jonge gezinnen maken gebruik van de Koop Goedkoop-regeling. Met Koop Goedkoop besparen mensen 20 tot 30 procent op de koopsom. Ze kopen de woning. De grond wordt in erfpacht uitgegeven, met korting op de grondhuur. Het eerste jaar betalen mensen zelfs niets. Bobbe: "Met onze sociale koopproducten maken we het voor jonge mensen mogelijk om toch een woning te kunnen kopen in het dure Gooi. En door nu ook nog 6% korting te bieden, wordt het hen nog aantrekkelijker gemaakt om niet naar andere regio's te gaan. Zo behouden we deze belangrijke beroepsbevolking voor 't Gooi."

Noot voor redacties,