Politie IJsselland

|     |Zutphen - baldadige jongens krijgen bekeuring             |
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 28 april twee jongemannen bekeurd nadat zij ongeveer vijftig vuilniscontainers in Zutphen omver hadden geschopt. Het duo werd door surveillerende agenten aangetroffen na een melding van een getuige.

De politie ontving de melding omstreeks 01:50 uur. Een tweetal jongens zou op diverse plaatsen in Zutphen vuilnisbakken hebben omgeschopt. Agenten troffen het duo aan de Voorsterallee in Zutphen. De jongens, 14- en 16- jaar beide afkomstig uit Zutphen, reden op een bromfiets en droegen geen helm. Zij kregen een bekeuring voor het niet dragen van een helm en voor baldadigheid. Daarnaast moest het duo containers weer overeind zetten.

|     |Zutphen - man aangehouden na gebruik luchtdrukwapen       |
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 28 april een 24-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De man had met een luchtdrukwapen op een verkeersbord geschoten.

De politie kreeg omstreeks 03:10 uur een melding van geluidsoverlast aan de Melatensteeg in Zutphen. Ter plaatse troffen de agenten een man aan die op dat moment met een luchtdrukwapen op een verkeersbord schoot. De man werd op heterdaad aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is voor nader verhoor ingesloten. Het wapen van de man is in beslaggenomen.

|     |Eerbeek - snelheidscontrole na onveiligheidsgevoelens     |
De politie heeft maandagmorgen 27 april een snelheidscontrole gehouden aan de Loenenseweg in Eerbeek. Er werden 488 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 75 te snel. De maximaal toegestane snelheid is 30 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 52 kilometer per uur.

Deze verkeerscontrole is door de politie gehouden naar aanleiding van bekend geworden onveiligheidsgevoelens uit de buurt. De politie gaat de komende tijd extra snelheidscontroles houden op plaatsen waar buurtbewoners zich onveilig voelen in het verkeer.

Snelheid is bij ongeveer 30% van alle verkeersongevallen (mede) de oorzaak. Eén kilometer harder rijden betekent al 3% meer kans op een ongeval, en zelfs 5% meer kans op een dodelijk ongeval. Eén op de drie letselongevallen wordt veroorzaakt door te hard rijden.

|     |Barchem - gewond na eenzijdig ongeval                     |
Een 20-jarige automobilist uit Barchem is maandagmiddag 27 april gewond geraakt na een eenzijdig ongeval. Hij is met rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde omstreeks 12:50 uur. De 20-jarige man reed met zijn personenauto over de Zwiepseweg in Barchem en kwam vanuit de richting Zwiep. Na een bocht kwam de automobilist in de berm terecht waardoor hij de controle over het voertuig verloor en tegen een tweetal bomen botste. De auto kwam vervolgens in een sloot tot stilstand. De man is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

|     |Brummen - gewond na brand                                 |
Op maandagmiddag 27 april is er een brand ontstaan in een loods aan de Hazenberg in Brummen. De drie aanwezigen zijn na de brand overgebracht naar het ziekenhuis. Eén man liep een brandwond op in zijn gezicht. De brandweer heeft de brand geblust.

De politie en brandweer ontvingen de melding omstreeks 17:45 uur. De brand is vermoedelijk ontstaan tijdens laswerkzaamheden aan een auto die in het pand geparkeerd stond. Een 50-jarige man uit Zutphen en twee 34-jarige mannen uit Rotterdam waren in het pand aanwezig toen de brand ontstond. Alledrie de mannen werden overgebracht naar het ziekenhuis. De 50-jarige Zutphenaar liep een brandwond op in zijn gezicht. De twee mannen uit Rotterdam konden na onderzoek in het ziekenhuis weer naar huis. De exacte toedracht van de brand wordt onderzocht.

EINDE BERICHTEN.


---


---


---

---- --