Ingezonden persbericht


Nieuwsbericht

PROLOGIS BRENGT DERDE JAARLIJKSE DUURZAAMHEIDSVERSLAG UIT

DENVER, VS, 28 april 2009 ­ ProLogis (NYSE: PLD), een toonaangevende internationale aanbieder van distributiecentra, heeft zijn derde jaarlijkse Duurzaamheidsverslag uitgebracht. Het jaarverslag bevat onder meer nieuwe en geactualiseerde informatie over de milieu-, maatschappelijke en economische prestaties van de onderneming in 2008. Het volledige rapport is via internet beschikbaar op http://ir.prologis.com/index.cfm.

"ProLogis heeft tijdens zijn derde verslaggevingsjaar wezenlijke stappen ondernomen om de inzet voor duurzaamheid aan te scherpen en tegelijkertijd uitvoering gegeven aan diverse belangrijke initiatieven, zoals uitbreiding van het bereik van onze mondiale strategie ten aanzien van CO2-beheer en de instelling van een Duurzaamheidscommissie op het niveau van de Raad van Bestuur", aldus Walt Rakowich, CEO van ProLogis. "Wij zijn blij dat we de door ons geboekte vooruitgang in 2008 kunnen delen en kijken ernaar uit onze stakeholders in de toekomst verder op de hoogte te brengen naarmate onze programma's zich blijven ontwikkelen en verbeteren."

Onderwerpen die zijn opgenomen in het verslag omvatten onder meer CO2-beheer, hergebruik van energie, efficiënter energieverbruik, betrokkenheid bij de gemeenschap, maatschappelijke investeringen, corporate governance en bedrijfsprestaties. Het verslag beschrijft ook diverse mijlpalen die de onderneming heeft bereikt sinds het verslag van het voorgaande jaar, waaronder:

Ø Het aanstellen van een Chief Sustainability Officer en de oprichting van een Duurzaamheidscommissie (Board Sustainability Committee), waarvan de leden beschikken over de relevante ervaring en achtergrond op het gebied van duurzaamheid.

Ø Ontvangst van externe erkenning door twee nieuwe wereldwijde duurzaamheidsindices, de Dow Jones Duurzaamheidindex en de S&P U.S. Carbon Efficient Index.

Ø Voltooiing van het eerste Amerikaanse dak-leasecontract met Southern California Edison voor het opstellen van zonnepanelen in de eerste helft van 2008, en een tweede dak-leasecontract met Portland General Electric.

Het Duurzaamheidsverslag van ProLogis wordt gepresenteerd in overeenstemming met de richtlijnen van het Global Reporting Initiative (GRI), een internationale netwerkorganisatie waaraan verschillende belanghebbenden deelnemen en die een erkend kader voor duurzaamheidsverslaggeving heeft ontwikkeld. Het verslag heeft externe validatie verkregen van Two Tomorrows, een wereldwijd vooraanstaand adviesbureau op het gebied van duurzaamheid, en het voldoet aan de verslaggevingseisen op het niveau van GRI B+. Over ProLogis
ProLogis is een toonaangevende internationale aanbieder van distributiecentra, met een totale industriële oppervlakte van 44 miljoen vierkante meter in markten in heel Noord-Amerika, Europa en Azië. ProLogis verhuurt industriële faciliteiten aan meer dan 4.500 klanten, onder wie fabrikanten, retailers, transportbedrijven, 3PL-logistieke dienstverleners en andere bedrijven met grootschalige distributiebehoeften. Kijk op www.prologis.com voor meer informatie over de onderneming.

###



Ingezonden persbericht