Politie Zeeland


---


Z-883-2009 Eenzijdig ongeval onder invloed, Axel
Maandagavond rond 20.30 uur vond er op de Kijkuit in Axel een eenzijdig ongeval plaats.
Rond genoemd tijdstip raakte een 46-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen, aan de Kijkuit, door onbekende oorzaak met zijn auto in de berm.
De auto kwam, meters uit de kant, in een sloot tot stilstand. De automobilist raakte niet gewond, zijn auto raakte rondom beschadigd. Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 4,8 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

W-884-2009 Beroving, Vlissingen
Politie Zeeland heeft een onderzoek ingesteld naar de beroving van een
59-jarige man uit Oostende, die maandagavond rond 23.35 uur aan de Scheldestraat in Vlissingen, plaatsvond.
Rond genoemd tijdstip liep de man over de Scheldestraat, gaande in de richting van het centrum. Door een onbekend gebleven persoon / personen werd de man in het gezicht geslagen waardoor hij even buiten kennis raakte. Toen hij weer bijkwam bleek dat zijn portemonnee, met daarin waardepapieren en tientallen euro's, was weggenomen. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen waar hij is behandeld aan verwondingen aan zijn lip (hechtingen) en wenkbrauw. Dinsdag mocht de man het ziekenhuis verlaten.

O-885-2009 Automobilist loopt enkele klappen op, Sint Maartensdijk
Maandag omstreeks 23.30 uur werd een 18-jarige automobilist uit de gemeente Tholen, op de Provincialeweg in Sint Maartensdijk door een andere automobilist enkele keren in het gezicht geslagen.
Deze automobilist reed met groot licht achter de 18-jarige die een seintje met zijn mistachterlicht gaf. Dit werd door de andere bestuurder kennelijk niet op prijs gesteld. Hij reed de 18-jarige klem, dwong hem tot stoppen en gaf hem enkele klappen in het gezicht door het geopende autoraam. Daarna stapte hij in zijn auto en reed weg. De politie heeft de zaak in onderzoek.

W-886-2009 Aanhouding n.a.v. schietincident Vlissingen
In de nacht van maandag op dinsdag heeft politie Zeeland in Middelburg een 22-jarige inwoner uit de gemeente Vlissingen aangehouden.
De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een schietincident wat op zondag 29 maart 2009, aan de Hercules Segherslaan in Vlissingen, heeft plaatsgevonden. Bij dit incident raakten twee personen gewond. Een andere verdachte in deze zaak, een 29-jarige Vlissinger, is op een eerdere datum aangehouden en is, na te zijn voorgeleid bij de rechter commissaris, inmiddels in bewaring gesteld.
(zie onderstaand bericht van 29 maart 2009)
---

Persbericht gemaakt op 29 maart 2009:
W-652-2009. Schietincident in Vlissingen
In de Hercules Segherslaan in Vlissingen heeft zondagavond rond 18.30 uur een schietincident plaatsgevonden waarbij twee personen gewond zijn geraakt.
De twee slachtoffers verkeren niet in levensgevaar.
Politie Zeeland stelt een onderzoek in.