Politie IJsselland

|     |Geesteren - licht gewond na aanrijding                    |
Op maandagmorgen 27 april is een 44-jarige bestuurder van een bestelauto licht gewond geraakt na een aanrijding met een andere bestelauto. De man liep een lichte verwonding op aan zijn hand.

Het ongeval gebeurde omstreek 10:30 uur. De 44-jarige man uit Doetinchem reed met zijn bestelauto over de Horstweg in Geesteren. Hij reed richting de Nettelhorsterweg. Op het kruispunt Horstweg/Slaapweg zag hij de van rechts naderende 48-jarige bestuurder uit Laren vermoedelijk over het hoofd. Er ontstond een aanrijding tussen beide voertuigen waarbij de man uit Doetinchem licht gewond raakte. Hij werd ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld.

|     |Gendringen - winkeldief aangehouden                       |
Op maandagmorgen 27 april heeft de politie een 48-jarige vrouw uit de gemeente Oude IJsselstreek verhoord over een winkeldiefstal. De vrouw werd betrapt door winkelpersoneel toen zij voedingsmiddelen wegnam uit een supermarkt aan de Grotestraat in Gendringen.

Het winkelpersoneel zag de diefstal en alarmeerde de politie. De politie kwam ter plaatse en heeft de vrouw aangehouden. Zij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Ulft - scooterrijder gewond na aanrijding personenauto    |
Een 18-jarige scooterrijder uit Megchelen is maandagmiddag 27 april gewond geraakt een aanrijding met een automobilist. De jongeman werd met een gebroken voet en nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde omstreeks 17:30 uur. Een 25-jarige automobilist uit Gendringen reed over de Kerkstraat in Gendringen richting het kruispunt met de Debbeshoek. Op het kruispunt sloeg de man linksaf de Debbeshoek in en zag daarbij de van links naderende scoorrijder vermoedelijk over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij de scooterrijder ten val kwam. Hij raakte gewond en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

|     |Doetinchem/Winterswijk/Hengelo - onder invloed            |
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 28 april drie automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van één van de bestuurders werd ingevorderd.

Een 31-jarige automobilist uit de gemeente Bronckhorst werd omstreeks 00:15 uur staande gehouden aan de Wichmondseweg in Hengelo (GLD). Agenten zagen de man rijden, hij viel op vanwege zijn slingerende rijgedrag. Ook gaf de man geen richting aan bij een rotonde. Na een blaastest op straat bleek de man onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.31. Het rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Een 42-jarige automobilist uit Winterswijk werd omstreeks 00:30 uur aan de Pasbrink in Winterswijk gecontroleerd. Een blaastest op straat gaf aan dat hij onder invloed was. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.08. De Winterswijker kreeg een bekeuring en een rijverbod.

Een 30-jarige Brit werd omstreeks 00:40 uur gecontroleerd aan de Wijnbergseweg in Braamt. Een blaastest gaf aan dat hij onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0.58. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod.

EINDE BERICHTEN.


---


---


---

---- --