Ingezonden persbericht


Persbericht voor algemene pers

Veertig miljoen euro voor pedagogische kwaliteit kinderopvang

Het ministerie van OCW heeft veertig miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld om de komende vier jaar te investeren in de pedagogische kwaliteit van de kinderopvang. Het ministerie sluit daarmee aan op een initiatief van vertegenwoordigers van ouders, werkgevers en werknemers in de kinderopvang. Zij hebben hiervoor het Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK) opgericht. BKK gaat van start!

Een groot deel van de beschikbare middelen is bestemd voor extra scholing van pedagogisch medewerkers. Kinderopvangorganisaties kunnen een beroep doen op het opleidingsbudget van BKK om het pedagogisch handelen in de kinderopvang te versterken. Daarnaast investeert BKK in een aantal landelijke projecten die ook tot doel hebben een impuls te geven aan de pedagogische kwaliteit.

Het maatschappelijk besef groeit dat kinderopvang meer is dan louter opvang. De kinderopvang is een pedagogische omgeving waarin kinderen niet alleen verzorgd en beziggehouden worden, maar ook gestimuleerd worden in hun ontwikkeling en worden opgevoed. De kinderopvang is voor ouders dan ook een betrouwbare en betrokken partner in de opvoeding. BKK zet deze veertig miljoen subsidie in om kinderopvangorganisaties nog beter toe te rusten op hun maatschappelijke rol als mede-opvoeder van jonge kinderen.

Informatie
Meer informatie is te vinden op: www.stichtingBKK.nl.