Ingezonden persbericht


Financiering bouw BioPartner Accelerator Leiden rond

Leiden biedt nationale en internationale ondernemers in life sciences groeimogelijkheden in het nieuwe BioPartner Accelerator gebouw

Leiden, 28 april 2009 -BioPartner Center Leidenn kondigt vandaag aan dat de financiering ten behoeve van de nieuwbouw van de eerste fase van het BioPartner Accelerator bouwproject rond is. De eerste fase van de bouw omvat de realisatie van het eerste gebouw, dat 5.600m2 werkruimte zal bieden aan (door)startende life science bedrijven. Er zullen ongeveer 250 slimme, flexibele werkplekken worden gerealiseerd die een plek en een kans bieden aan bedrijven die zich bezig houden met het onderzoek naar medicijnen en vaccins. Hiermee wordt het BioPartner Center Leiden het grootste center voor starters in de life sciences van Nederland en is gevestigd op het Bio Science Park te Leiden....(read more)

Het Bio Science Park is de belangrijkste pleisterplaats voor publieke en private spelers op het gebied van life sciences in Nederland. De laatste jaren is het aantal bedrijven die zich in Leiden vestigen wederom aanzienlijk gestegen. In Leiden worden op dit moment de startende bedrijven gehuisvest in twee zogenaamde Incubators, een gebouw van 3400m2 en een gebouw van 2800m2, samen geschikt voor 50 bedrijven. De te bouwen Accelerator, is geschikt voor life science bedrijven die de Incubators zijn ontgroeid en zal uiteindelijk ruimte bieden aan ongeveer 20 bedrijven.

Ing. Henk Venema, directeur van het BioPartner Center Leiden is zeer verheugd met de doorgang van het project: 'Sinds jaren is er een groeiende vraag naar de huisvesting in het BioPartner Center Leiden. Dit komt omdat life science bedrijven vaak specifieke behoeftes hebben zoals de combinatie van een kantoor en laboratoriumruimte. Met de bouw van de Accelerator is het straks mogelijk om groeiende bedrijven die te groot zijn geworden voor de Incubator-huisvesting een volwaardig passend alternatief te bieden. Door de uitbreiding zullen de ondernemers bovendien nog meer profiteren van elkaars kennis en netwerk. Bedrijven in de life science moeten vaak een lange adem hebben, omdat onderzoeken jaren duren. Hier is veel geld voor nodig. We zijn zeer blij dat we deze bedrijven straks in de opstartfase en de fase erna kunnen ondersteunen.'

Leiden is sinds 25 jaar broedplaats van 'bedrijvigheid' in de rode biotechnologie. Bij deze vorm van biotechnologie wordt onderzoek verricht gericht op de ontwikkeling van medicijnen en vaccins. Veel van de startende bedrijven uit het verleden zijn in de tijd uitgegroeid tot serieuze spelers in de life science industrie. Te denken valt dan aan Crucell, OctoPlus, Galapagos, Xendo, Millipore en Pharming.

De nieuwbouw zal gerealiseerd worden op het Sylviusterrein op het Bio Science Park te Leiden. De realisatie ervan zal door een bouwcombinatie worden uitgevoerd. De Europese aanbesteding hiervan is reeds in gang gezet. De bouw zal vermoedelijk na de zomer starten.

###

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht