-1-
PERSBERICHT

Maastricht, 28 april 2009

AANDEELHOUDERSVERGADERING MACINTOSH RETAIL GROUP NV

Tijdens de heden gehouden jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders werd de Jaarrekening 2008 van Macintosh Retail Group NV door aandeelhouders vastgesteld. Het voorstel van de Raad van Bestuur om het dividend over 2008 uit te keren in contanten, of ter keuze van de aandeelhouder in de vorm van aandelen, werd goedgekeurd. Het contante dividend bedraagt ¤ 0,55 per gewoon aandeel. De Raad van Bestuur werd gemachtigd de
omwisselverhouding tussen contant- en stockdividend vast te stellen. De tegenwaarde van het dividend in aandelen zal tussen 3% en 5% hoger worden vastgesteld dan het contante dividend, op basis van de gemiddelde beurskoers van de laatste 3 beursdagen na afloop van de keuzeperiode. Timetable:
30 april: Ex-dividend datum.
5 mei: Record date.
6 mei: Aanvang keuzeperiode.
20 mei: Einde keuzeperiode (15.00 uur).
26 mei: Publicatie omwisselverhouding.
28 mei: Betaling contant dividend / levering aandelen. Aan de Raad van Bestuur werd kwijting verleend voor het in 2008 gevoerde beleid en aan de Raad van Commissarissen werd kwijting verleend voor het daarop in 2008 uitgeoefende toezicht. De voordracht van de Raad van Commissarissen tot benoeming van de heer drs. J.E. Lagerweij (Voorzitter Directie Sperwer Groep) tot lid van de Raad van Commissarissen werd unaniem door aandeelhouders goedgekeurd.
Het voorstel tot statutenwijziging werd geaccordeerd. Aan de Raad van Bestuur werd de bevoegdheid gedelegeerd om, onder goedkeuring van de Raad van Commissarissen, gewone aandelen uit te geven en het voorkeursrecht van aandeelhouders daarbij te beperken of uit te sluiten voor een periode van 18 maanden en voor een bedrag dat gelijk is aan maximaal 10% van het geplaatste kapitaal. De Raad van Bestuur werd voor een periode van 18 maanden gemachtigd om onder goedkeuring van de Raad van Commissarissen eigen aandelen in te kopen tot maximaal 10% van het geplaatste kapitaal.
-2-
De presentatie voor aandeelhouders is te vinden op www.macintosh.nl onder aandeelhoudersinfo / aandeelhoudersvergadering.
Maastricht, 28 april 2009
Raad van Bestuur Macintosh Retail Group NV
Voor nadere info: Mr. P.T.A. Hünen: tel: 043 - 3280725; email: p.hunen@macintosh.nl. Dit persbericht is eveneens te lezen op de internetsite van Macintosh Retail Group NV: www.macintosh.nl. Retail is ons vak. Macintosh Retail Group is een grootschalige non-food retailer, gespecialiseerd in de distributie van consumentenproducten in de marktsectoren Living, Fashion en Automotive & Telecom. Macintosh Retail Group is actief met
1.350 winkels in Nederland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk met een totale verkoopvloeroppervlakte van zo'n 738.000 m2.
De sector Living bestaat uit 153 woonwarenhuizen in Nederland, België en Frankrijk onder de namen Kwantum en GP Décors. De sector Fashion wordt gevormd door 738 schoenenwinkels van Brantano, Dolcis, Invito, Manfield, PRO sport en Scapino in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. Nea International, producent van Push-braces, maakt eveneens deel uit van de sector Fashion.
In de sector Automotive & Telecom is BelCompany met 207 winkels, waarvan 30 Telefoonkopen.nl winkels, de grootste aanbieder van telecomproducten en -diensten in Nederland en met 85 winkels een van de grootste telecomretailers in België. Halfords is de specialist in fietsen, auto- en fietsaccessoires met 159 winkels in Nederland en België.