Gemeente Winterswijk


Raad: start restauratie strandbadpaviljoen

27 april 2009
Winterswijk - De gemeenteraad van Winterswijk heeft op donderdag 23 april onder andere besluiten genomen over de aankoop van grond aan de Kloetenseweg voor de aanleg van een retentievijver, schaduwverkiezingen voor de gemeenteraad onder 16- en 17 jarigen en het strandbad. Hieronder worden de belangrijkste besluiten toegelicht.

Aankoop grond Kloetenseweg
Voor de afkoppeling van het hemelwater in de gebieden Hakkelerkamp en Scholtenenk is een retentievoorziening noodzakelijk. Het college heeft de raad voorgesteld een krediet van ¤ 1.050.000 beschikbaar te stellen voor de aankoop van het woonhuis met erf aan de Kloetenseweg 6a met achterliggend weiland in verband met deze retentievoorziening. De raad heeft het voorstel met algemene stemmen aangenomen.

Aanpassing beleid 'Functies Zoeken Plaatsen Zoeken Functies in Winterswijk'. Er is een verzoek ontvangen om twee wooneenheden te realiseren in een nieuw te bouwen woning aan de Scholtemaatweg 10 in Winterswijk Ratum. Enkele bestaande opstallen, waaronder een mengmestsilo, worden in dat geval gesloopt. Een mengmestsilo telt als te slopen object echter niet mee in het hergebruikbeleid. Het college heeft de raad voorgesteld voor mengmestsilo's, niet zijnde mestplaten, mestzakken en kuilvoerplaten als minimaal te slopen bebouwing voortaan wel mee te laten tellen in het hergebruikbeleid en deze bouwwerken toe te voegen aan het vastgestelde beleid 'Functies Zoeken Plaatsen Zoeken Functies in Winterswijk'. De raad heeft dit voorstel met algemene stemmen aangenomen.

Schaduwverkiezingen gemeenteraad
De fractie van Progressief Winterswijk heeft een initiatiefvoorstel ingediend met de strekking om op 3 maart 2010 schaduwverkiezingen voor de gemeenteraad te houden voor jongeren die op 19 januari 2010 16 of 17 jaar oud zijn. Daarbij wordt (mede) gebruik gemaakt van een systeem voor burgerraadpleging via internet. De raad heeft dit voorstel met algemene stemmen aangenomen.

Strandbadpaviljoen
Het college heeft de raad voorgesteld akkoord te gaan met het voornemen de cascoreparatie van het Strandbadpaviljoen te gunnen aan bouwbedrijf Hoffman uit Beltrum voor een bedrag van ¤ 326.000 (exclusief BTW), met de toevoeging het (niet gebruikte) budget voor de exploitatie van de zwembadfunctie van het Strandbad uit de jaren 2008 en 2009 (samen ¤ 100.000) garant te stellen voor de restauratie van het Strandbad en met het (per omgaand) opstarten van de aanbestedingsprocedure voor de restauratie van de steigers. De meerderheid van de raad heeft ingestemd met dit voorstel. De VVD stemde tegen het garant stellen van de ¤ 100.000 en het opstarten van de aanbestedingsprocedure. Het CDA stemde tegen alle drie voorgestelde punten.

Bestemmingsplan Buitengebied
De VVD-fractie was van plan een motie in te dienen over de voortgang van het bestemmingsplan buitengebied. De strekking van de motie was om het college opdracht te geven het betreffende ontwerpbestemmingsplan zo snel mogelijk aan de raad ter vaststelling aan te bieden en niet langer te wachten op de effecten van Natura 2000. Wethouder Rik Gommers heeft aangegeven dat dit onderwerp op 13 mei in de commissie Burger en Ruimte wordt behandeld en voorgesteld de behandeling ervan af te wachten. De VVD-fractie heeft de motie aangehouden.