Ingezonden persbericht


Persbericht
Jamie Oliver's Fifteen opent deuren voor hilarische culinaire mini-opera Pimpinone Combattimento Consort start groots New Media project met MonteVerdi.TV

Amsterdam - Het is de eerste maal dat het Amsterdamse FIFTEEN zijn culinaire deuren opent voor een operagezelschap. Jan Willem de Vriend en zijn Combattimento Consort Amsterdam hernemen komende weken hun succesvolle jubileumproductie Pimpinone in een opmerkelijk New Media project. Deze hilarische opera van de Duitse barokcomponist Georg Philipp Telemann wordt in een mediaproductie van MonteVerdi.TV uitgezonden op Internet en digitale Televisie. Het Nederlandse toplabel Challenge Records overweegt de uitgave van een DVD versie van deze productie.

De komische opera Pimpinone duurt in zijn originele versie nauwelijks 45 minuten. Ter gelegenheid van het zilveren jubileum van het Combattimento Consort (2008) combineerden regisseur Eva Buchmann en Jan Willem de Vriend deze drie-akter met een culinair intermezzo en voegden heerlijke barok-klassiekers toe. Het succes van Telemann's 18de eeuwse opera-hit smaakte naar meer. Dankzij de samenwerking met het klassieke internetplatform MonteVerdi.TV kan De Vriends droom om Pimpinone live voor een groot Internetpubliek te brengen nu eindelijk uitkomen.

De uitvoering in FIFTEEN, het Amsterdamse restaurant naar het concept van Jamie Oliver's gelijknamige restaurant in Londen, was een andere grote wens van De Vriend: 'Eva Buchmann heeft de Pimpinone heel verrassend in de keuken gesitueerd. Het geraffineerde dienstmeisje Vespetta verleidt hier met pollepels en Italiaanse geuren de nurkse en naïeve rijkaard Pimpinone. Onze jubileumproductie van vorig jaar in het Muziekgebouw aan 't IJ vroeg gewoon om een herhaling in een restaurant. FIFTEEN is een perfect decor en de opera wordt dan ook midden tussen de etende gasten uitgevoerd.' MonteVerdi.TV ontwierp speciaal voor de Internetproductie een vrolijke en uiterst informatieve website waar niet alleen tickets voor de uitzending kunnen worden gekocht, maar tevens diverse Combattimento opnamen gratis kunnen worden gedownload. De productie wordt ondersteund met een bijdrage van het Nederlands Fonds voor de Podiumkunsten.

Pimpinone wordt voor Internet/TV geregisseerd door de bekende klassieke muziek cineast Rob van den Berg in een coproductie met het Belgische cultuurkanaal EXQI. De uitzending is in HDTV te bekijken op EXQI (België) en BRAVA HDTV (diverse Europese landen). MonteVerdi.TV zendt de opname als Live Video Stream uit via www.monteverdi.tv (ticketprijs: ¤ 6,95). De uitzendingen vinden alle plaats op 16 mei, 20.15 uur. Voor de culinaire uitvoering in FIFTEEN op 5 en 6 mei zijn nog kaarten te koop.

www.pimpinone.nl

Meer informatie:
Combattimento Consort Amsterdam - Annette Haverkamp
* Telefoon : 020 - 5601099 (06 15081919)

* E-mail: publiciteit@combattimentoconsort.com / Tijno@m-visible.nl
* Website: www.combattimentoconsort.com

MonteVerdi.TV - Rob Overman

* Telefoon: 020 - 6615735

* E-mail: rob.overman@monteverdi.tv

* Website: www.pimpinone.nl en www.monteverdi.tv

FIFTEEN (ook voor reserveren culinaire voorstellen: operavoorstelling plus 4 gangen-menu
* De kosten voor deze speciale avond zijn ¤ 99,50 per persoon inclusief Fifteen's 4-gangen Tasting menu (exclusief dranken). Reserveer snel, want het aantal couverts is beperkt!
* Telefoon: 0900 - 3438336

* E-mail: info@fifteen.nl

* Website: www.fifteen.nl