Gemeente Zandvoort


Is Zandvoort het aankomend seizoen wel heartsave?

16 maanden geleden is het Zandvoortse bedrijf Medi-Rent een project begonnen om Zandvoort "heartsave" te maken. In samenwerking met verschillende ondernemers en verenigingen hangen er al meerdere AED's binnen Zandvoort. Een automatische externe defibrillator (AED) is een compact en makkelijk te bedienen apparaat dat door middel van elektrische schokken het hartritme weer op gang krijgt na een hartstilstand.

Verbetering
Nu het seizoen weer voor de deur staat, bekijkt het bedrijf Medi-Rent of Zandvoort "heartsave" is voor de inwoners en toeristen. Dus: in hoeverre zijn AED's bij een noodsituatie snel beschikbaar? Medi-Rent is verheugd te melden dat het strand beschikt over meerdere AED's. De Zandvoortse Reddingsbrigade, HAP "de Rotonde", meerdere strandpachters en de kampeerverenigingen hebben de beschikking over een AED. Het strand van Zandvoort is hierdoor hartveiliger geworden ten opzichte van vorig seizoen.

Centrum nog niet
Medi-Rent stelt tegelijkertijd wel zijn vraagtekens bij de AED's in het centrum van Zandvoort. Uit de informatie die bij Medi-Rent bekend is, zal het centrum van Zandvoort een zwakke plek zijn gedurende het seizoen. Ook de verschillende woonwijken in Zandvoort beschikken op dit moment niet over een AED. Medi-Rent roept de politiek, ondernemers en inwoners van Zandvoort op tot deelname aan het project "heartsave Zandvoort".

Op de website van Medi-Rent kunt u een overzichtkaart vinden met alle aangemelde AED's binnen Zandvoort