Alternatief voor Amsterdamse Koninginnenacht in het Concertgebouw

23/03/2009 16:30

Entree Vereniging Jong Publiek van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest

Nacht van de Koningin

Eigenzinnige mix van modern klassiek en creatieve jazz

Renske Taminiau, zang

Matangi Quartet, strijkkwartet

Afterparty met Wicked Jazz Sounds

Koninginnenacht woensdag 29 april 2009

Kleine Zaal Concertgebouw Amsterdam

Twee concerten: 20.15 uur én 22.30 uur

De stad bruist op de avond van 29 april. Niet alleen op straat en in de kroeg, maar ook in het Concertgebouw! Entrée presenteert met trots zangeres Renske Taminiau en het Matangi Quartet, die samen een eigentijdse cross-over van jazz-van-nu en klassieke muziek brengen.

Het Matangi Quartet is een van de meest veelbelovende kamermuziekensembles van Nederland. Met hun gloedvolle spel en vlotte presentatie zijn de leden van het kwartet boegbeelden van een nieuwe generatie klassieke musici. Hun spel smelt samen met de sprookjesachtige, authentieke liedjes van Renske Taminiau. Zij is zangeres, songwriter en bovenal performer. Kortom, 'Nacht van de Koningin' staat voor goede muziek in een dromerige ambiance. Bovendien is er een afterparty met dj-formatie Wicked Jazz Sounds. De party start na afloop van het eerste concert en eindigt na middernacht.

www.rensketaminiau.com

www.matangi.nl

Kaartverkoop

Tel: 020 6718345 (10.00-17.00 uur),

Aan de kassa van het Concertgebouw (10.00-19.00 uur)

www.concertgebouw.nl.

Organisator Entrée

Entrée is de jongerenvereniging van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest, en heeft als doelstelling de drempel van het Concertgebouw en klassieke muziek te verlagen voor een jong publiek. Dit doet Entrée door het organiseren van spraakmakende muziekprojecten en het bieden van extreme korting op reguliere concerten in het Concertgebouw. Entrée heeft 5400 leden tussen de 6 en 26 jaar oud.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.concertgebouw.nl


Noot voor de redactie: