Protestantse Kerk in Nederland


Bijeenkomst Emeriti in Friesland

wo 29 april 2009
De werkgroep It Frysk Konvint organiseert op 29 april 2009 een ontmoetingsbijeenkomst voor voor emeriti en partners en de weduwen van predikanten in de Protestantse Kerk, die wonen in Friesland.

De spreker is ds Roger Wind geestelijk verzorger GGZ Friesland over het onderwerp 'Pastoraat en psychiatrie, duurzaam ontwricht of a perfect match?'

Eeuwenlang waren religie en gezondheid onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Tot aan het eind van 19e eeuw de medische wetenschap zich in snel tempo begon te ontwikkelen. Ook in de psychische gezondheidszorg ontstond afstand en vervreemding tussen therapie en pastoraat. Voor patiënten rampzalig : met de psychiater kun je niet over je geloofsproblemen praten en met de pastor niet over je psychische moeilijkheden. Toch hebben beide elkaar hard nodig en er zijn voorbeelden te noemen van een nieuwe toenadering tussen beide domeinen.

Er wordt informatie gegeven over de religieuze kleuring van ziektebeelden en de pastorale attitude die daarbij behulpzaam kan zijn.

De bijeenkomst wordt gehouden in Het Karmelklooster Burg. Wuiteweg 1 in Drachten aanvang10.00 uur. Kosten bij deelname aan de lunch EUR 10.

Meer informatie: ds Johan Heegsma, tel. (0514) 601 021, jentheegsma@planet.nl