Gemeente Almere

`Almere Zingt' kroon op Koninginnenacht

09-04-2009

Almere zingt straks ook zo `Almere Zingt' is een meezingspektakel dat voortkomt uit de serie `Nederland Zingt Mee'. Op woensdag 29 april is de Esplanade in het Stadshart de perfecte plek voor dit van oorsprong Vlaamse evenement.

Een koor van vijftig tot 75 Almeerse `voorzangers' zingt samen met het publiek een groot aantal Nederlandstalige nummers. Burgemeester Annemarie Jorritsma opent het meezingfeest, dat om 22.30 uur eindigt met vuurwerk boven het Weerwater. En u kunt meezingen!

Het openlucht-meezingfeest is avondvullend, voor jong en oud, gratis toegankelijk en zorgt voor verbondenheid en een unieke sfeer. De organisatie `Vlaanderen Zingt' heeft het festival afgelopen jaar in bijna veertig plaatsen in Nederlandstalig België georganiseerd. `Vlaanderen Zingt' is uitgegroeid tot een bijzonder openlucht-meezingfeest voor iedereen.

Nederland zingt mee
Vorig jaar waren de eerste edities in Nederland; onder meer in Vlissingen, Weert en Den Bosch. Almere maakt nu kennis met het zangfestijn `Almere Zingt'. Het programma begint om 18.00 uur met een optreden van de Belgische formatie Wim Leys & @Fundum, zodat u al vrijblijvend kunt meezingen. Zanger Wim Leys was radiopresentator en nam onder meer deel aan het Eurovisiesongfestival. De band brengt een grotendeels Nederlandstalig repertoire en verzorgt de `warming up'. Na de opening door Annemarie Jorritsma om 19.15 uur zingt iedereen samen mee.

Het publiek is de ster
Tijdens het hoofdgedeelte van het evenement komt er een koor van `voorzangers' op het podium. Dit koor zet de toon en zorgt voor de juiste sfeer. De leden van het koor mogen ongeschoolde stemmen zijn van Almeerders uit bijvoorbeeld sportverenigingen, zangkoren of vriendenclubs. Net als het publiek krijgen zij een krant met alle liedteksten. De presentator kondigt de liedjes aan en leidt het evenement; publiek en koor kunnen luidkeels meezingen.

Podiumzanger worden?
Groepen kunnen zich aanmelden voor een podiumplek via het inschrijfformulier op www.almere.nl/Almerezingt.