Gemeente Lansingerland

Fototentoonstelling Gevangen door Japan
NedInd

Van woensdag 29 april tot en met maandag 18 mei is er een indrukwekkende fototentoonstelling te zien in de SPiL Berkel en Rodenrijs.

Onderwerp van de tentoonstelling is Nederlands-Indië in de Tweede Wereld Oorlog. Deze fototentoonstelling is een chronologisch verslag van de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Zuidoost-Azië. Van de Japanse aanval op Pearl Harbor tot en met de onafhankelijkheidsstrijd van de Indonesiërs. Ook wordt er aandacht besteed aan het dagelijks leven in de krijgsgevangenkampen en aan de interneringskampen voor burgers.

Ned_Ind

Rondleiding

Als u met een groep naar deze tentoonstelling wilt komen kijken, dan is het mogelijk om een rondleiding aan te vragen bij de Stichting Gastdocenten. Neemt u dan contact op met mevrouw Huijsman, (010) 418 21 91.

Openingstijden

De tentoonstelling wordt op woensdag 29 april om 14.00 uur geopend door burgemeester Ewald van Vliet. De tentoonstelling is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 17.00 uur en vrijdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. De laatste dag van de tentoonstelling is maandag 18 mei.