Gemeente Den Haag

KoninginneNach en -dag vier je in Den Haag

Nog een paar weekjes en dan viert Nederland weer massaal Koninginnedag. Het feest in Den Haag barst natuurlijk, zoals ieder jaar, al los tijdens KoninginneNach. Maar ook op de dag zelf is er in Den Haag van alles te beleven.

Tijdens Koninginnedag worden er veel activiteiten in de stad georganiseerd. Deze festiviteiten zijn vooral op wijk en stadsdeel- niveau. Bekijk hier alvast het programma. Wil je weten wat er bij jou in de buurt te doen is, hou dan de website van de wijk- en buurtcentra in de gaten.
Op www.haagsekoninginnedag.nl staan meer activiteiten die in en rond de Haagse binnenstad plaatsvinden. Er is een uitgebreid programma samengesteld.

20 jaar KoninginneNach
KoninginneNach wordt dit jaar voor de twintigste keer gevierd. In de nacht van 29 april swingt Den Haag weer de pan uit. Hou je mobieltje bij de hand, want de Haagse KoninginneNach viert haar verjaardag met een nieuwe gadget: de mobiele festivalgids.

Nach Mobiel
De mobiele festivalgids kan je downloaden op je mobiel. Op die manier heb je alle festivalinfo binnen handbereik en kan je je eigen programma samenstellen. Helemaal vernieuwend is dat je mobiel ook meteen een entreebewijs kan zijn voor alle binnenoptredens. Je hoeft alleen maar een passe-partout te downloaden en je scherm bij de deur te laten zien! De binnenoptredens hebben daarom de naam Nach Mobiel gekregen.
De Nach Mobiel, de bijzondere binnenoptredens dus, vind je in Theater aan het Spui, de Asta en Dudok.
Dampende optredens vind je op drie podia en twee soundstations op de pleinen in de Haagse binnenstad.

Er treden artiesten op als Moke (Nachmobiel optreden), Beef ft Special Request Horns, Lady K-Wida ft Poor Man Friend, Simon Mc Bride, A Brand, Hokie Joint, Lucky Fonz III & His Lucky Orchestra (Nachmobiel optreden), Leona (Nachmobiel optreden), en Stereo.

Kaarten
Buiten zijn de optredens gratis. Een passe-partout voor alle binnenoptredens kost 7,50 euro. De passe-partout download je als volgt:

- SMS Nach naar 3010

- je ontvangt een link waarmee je de festivalgids kunt downloaden
- download de gids, das gratis*

- bestel je passe-partout, het wijst zich vanzelf!

Via SMS betaal je voor je passe-partout, je ziet t dus terug op je telefoonrekening.
Heb je geen geschikte mobiele telefoon of lukt het toch niet? Geen zorg, tijdens de Nach kun je m ook kopen.


*De basis van de Nach applicatie is gratis! Voor het dataverkeer brengt je provider wel kosten in rekening, dit geldt voor zowel up- als downloaden. Deze kosten zijn afhankelijk van je abonnement en je provider. Wanneer je gebruik maakt van de mobiele website, is een onbeperkt internet abonnement aan te raden.

Buiten optredens op het Spuiplein tijdens Koninginnenach Meer informatie over het programma en de Nach Mobiel vind je op www.koninginnenach.nl of sms 'Nach' naar 3010.

Den Haag is voorbereid op feest
De gemeente Den Haag bereidt KoninginneNach samen met de organisatoren van de evenementen en de hulpdiensten intensief voor. Dat het een feest voor iedereen moet zijn, staat voorop. Veiligheid en bereikbaarheid zijn daarbij belangrijk. Immers, er zijn veel mensen op de been die nacht.

Ook u kunt voorbereidt aan dit feest beginnen. Weet elkaar te vinden als er iets gebeurt. Spreek daarom vooraf een ontmoetingsplek met elkaar af buiten het terrein van het evenement. Weet u waar u heen moet als er plotseling iets gebeurd? Kijk altijd waar de nooduitgangen / vluchtwegen zijn.
Zijn er veel mensen bij elkaar en ontstaat er gedrang?
- Ga nooit tegen de mensenstroom in

- Ga naar de nooduitgang / vluchtweg

- Help mensen overeind die in de drukte gevallen zijn
- Verlaat de ordeverstoring zo snel mogelijk
- Blijf rustig en volg de aanwijzingen van hulpdiensten op
- Blijf niet kijken

Veiligheid rond KoninginneNach
Ook zakkenrollers vieren KoninginneNach!
Daarom lopen er tijdens KoninginneNach preventieteams rond. Zij geven feestvierders tips over hoe ze zakkenrollerij kunnen voorkomen. Hier alvast een paar tips om KoniginneNach zakkenrolproof door te komen:
Neem niet meer geld en waardevolle spullen mee dan je nodig hebt. Bewaar je portemonnee dicht tegen je lichaam zoals in je binnenzak of gebruik een halsportefeuille.
Heb je een tas? Draag deze dan met de sluiting tegen je lichaam en let er goed op.
Kijk voor meer tips op www.denhaag.nl/veilig

Verkeer & openbaar vervoer rond KoninginneNach
Tijdens KoninginneNach is het druk in de Haagse binnenstad. Een deel van de binnenstad wordt afgesloten voor verkeer. Wil je de KoninginneNach bezoeken, ga dan met het openbaar vervoer of de (brom)fiets naar de Haagse binnenstad. Laat de auto thuis! Voor verkeersmaatregelen, kijk op www.denhaag.nl/bereikbaarheid.

Tijdens de KoninginneNach zet de HTM extra bussen en nachtbussen in. Voor meer informatie over vertrektijden en opstapplaatsen kijk op www.htm.net. De NS laat extra nachttreinen rijden. Meer informatie op www.ns.nl