Gemeente Beverwijk


Vogelnesten op De Baak

Op woensdag 29 april staat De Baak in het teken van de vogelnesten, zeker in deze periode van nestbouw de moeite waard. Op deze dag is er van 13.30 tot 14.00 uur een presentatie over vogels en de verschillende manieren waarop zij hun nesten maken, met welke materialen en op welke plaatsen zij dat doen. Als u dit met uw kinderen wilt meemaken, moet u op tijd aanwezig zijn. Van 14.00 tot 16.00 uur is er een inloop. Daar kunt u van alles zien: opgezette vogels, vogelnestjes en eitjes. Ook zijn er een aantal nestkasten te bekijken.

Verder zijn er livebeelden (via een webcam) vanuit nestkastjes met verschillende vogels daarin. De kinderen kunnen zelf creatief aan de slag. Ze kunnen vogelnesten fabriceren met dezelfde materialen waarmee de vogels dat doen. Ze zullen merken dat dit nog niet zo eenvoudig is.

In hun zelfgemaakte vogelnest krijgen ze als beloning voor hun prestatie een verrassing aangeboden van De Baak. Zoals u ziet is er voor elk wat wils. Toegang en alle activiteiten zijn geheel gratis. De Baak organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie voor basisscholen in Beverwijk en omgeving. Daarnaast worden er rondom diverse thema´s BaakBelevenissen georganiseerd voor jong en oud. Kinderboerderij en NME-centrum De Baak is gevestigd aan de Westerhoutweg 18 te Beverwijk.