RTL Group

Extremen zijn terug bij RTL 4 in 'Superdik - Superdun'

Dr. Christian Jessen en Anna Richardson zijn terug met een tweede seizoen 'Superdik - Superdun' bij RTL 4. Extreem dikke en extreem dunne mensen worden gemotiveerd hun eet- en leefpatroon te doorbreken, maar gaat dit ze ook lukken?

Iedere week krijgt Dr. Jessen twee mensen onder zijn hoede, die met zeer contrasterende eetgewoonten de kliniek binnenkomen. Vijf dagen lang zal de 'superdunne' kandidaat de eetgewoontes van de 'superdikke' kandidaat overnemen en andersom. Ze helpen elkaar om hun bijzondere eetgewoontes te doorbreken en daardoor gezonder te leven.

Iedere week heeft de super sizer een onverwachte ontmoeting met Lisa, een zieke, zwaarlijvige vrouw die een maagbandoperatie moet ondergaan om te kunnen overleven. De 45-jarige Lisa is het bewijs dat obesitas een levensbedreigende aandoening is. Na een paar dagen van leven te hebben geruild, worden de twee deelnemers aan een gezond eetregime onderworpen. Zullen zij erin slagen hun negatieve relatie met voedsel om te zetten in iets positiefs?

Uitzending: RTL 4, vanaf woensdag 29 april, 10 weken lang, 22.30 uur.

Website: rtl.nl/wiekentnederland

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Tamara de Kruijff, RTL Nederland, via tel: 035 6718 938 of tamara.de.kruijff@rtl.nl