Prins van Oranje neemt ideeënwaaier Nederlands Architectuurinstituut in ontvangst

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje neemt woensdagochtend 29 april in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) te Rotterdam het eerste exemplaar van de ideeënwaaier 'Maak ons Land' in ontvangst. De Secretaris-generaal van VROM, de heer Hans van der Vlist, krijgt aansluitend het eerste exemplaar van het manifest 'Maak ons Land' overhandigd. De ideeënwaaier en het manifest bevatten de resultaten van de gelijknamige manifestatie waarin de overheid, vakmensen en het publiek hebben gediscussieerd over de ruimtelijke inrichting van Nederland.

Het Nederlands Architectuurinstituut heeft met de manifestatie 'Maak ons land' iedereen opgeroepen ideeën aan te leveren over hoe Nederland er in de toekomst uit moet zien.

Elke maand stond in het NAi een specifiek thema centraal: mobiliteit, wonen, werken, vrije tijd, groen en water. Vanaf 11 oktober 2008 was het NAi ruim zes maanden een werkplaats voor de ruimtelijke inrichting. Hiertoe werd een zaal ingericht met een bibliotheek en verschillende werkplekken waar architecten, kunstenaars, theatermakers en filmregisseurs met bijdragen van het publiek een visie ontwikkelden op de ruimtelijke inrichting van Nederland. Daarnaast was er het debatspel 'The Making Of' en gesprekken tussen theatermakers en publiek, die bezoekers confronteerden met dilemma's waarvan de gevolgen dagelijks voelbaar zijn in leef- en werkomgeving.

Het NAi wil met de manifestatie aandacht vestigen op de noodzaak van een heldere, alom gedeelde visie op de toekomstige ruimtelijke ordening. Het NAi wil overheden, marktpartijen en ontwerpers stimuleren met creatieve oplossingen en daadkrachtige besluiten te komen en belangstellenden oproepen om hiervoor heldere ideeën aan te dragen.

Noot aan redacties (