Gemeente Dordrecht

Schoonmaak- en groendagen bestaan 15 jaar
Samen de buurt mooi maken

Op woensdag 29 april 2009 vieren bewoners, woningcorporaties, gemeente en medewerkers van schoonmaakdiensten het vijftienjarige bestaan van de schoonmaak- en groendagen in de Noordflank. De festiviteit begint om 11.00 uur bij het Energiehuis op het Enecoterrein. J.H. Lagendijk, wethouder Wijkgericht Werken, M. Vintges, directeur Interstede, W. v.d. Linden, directeur Progrez en A. Oerlemans, directeur Woonbron (ovb) delen om 12.00 uur soep uit aan de aanwezigen.

De eerste schoonmaak- en groendagen begonnen vijftien jaar geleden in de Lijnbaan, Matena's pad en de Bleijenhoek (de Noordflank). Bovengenoemde partijen werkten samen om de buurt mooier te maken. De straten werden schoongemaakt. Er kwamen grofvuilcontainers te staan waar bewoners hun rommel in kwijt konden. Na de schoonmaakdagen fleurden bewoners hun buurt op met plantjes en ander groen. Dit was zo'n succes dat de actie elk jaar herhaald wordt. Vrijwel alle wijken in Dordrecht namen het idee over.

Programma 29 april
11.00 uur start stoet met versierde fietsen bij het Energiehuis op het Enecoterrein, onder begeleiding van muziek van Jong Jubal.

12.00 uur aankomst Weeshuisplein 1 waar een minuut stilte wordt gehouden ter nagedachtenis van de overleden medeoprichter P. Eland, toen in dien st van Woondrecht.

Daarna delen wethouder J.H. Lagendijk, M. Vintges (Interstede), W. v.d. Linden (Progrez), A. Oerlemans (Woonbron/ovb) soep uit.

Datum 24 april 2009