ABVAKABO FNV

Onrust bij TNT-leden

Vorige week is duidelijk geworden dat onze leden het principeakkoord voor de cao's TNT hebben afgewezen. In dit akkoord was een verslechtering van arbeidsvoorwaarden afgesproken om massaontslag onder postbodes, sorteerders en collectiemedewerkers te voorkomen.

Over dit principeakkoord is veel ophef geweest en dat is volstrekt logisch. Het voorzag in een verlaging van de inkomens met zo'n 15 procent en verhoging van de arbeidsduur met een uur per week. Zittend personeel zou deels gecompenseerd worden, tot 95 procent van hun huidige inkomen. De duur daarvan was afhankelijk van het dienstverband, maar voor velen zou dit doorlopen tot de VUT- of (pre)pensioengerechtigde leeftijd. In ruil hiervoor zouden er zes jaar geen gedwongen ontslagen vallen, waarvan de eerste drie jaar onvoorwaardelijk.

ABVAKABO FNV en de andere bonden vonden dat dit akkoord het best haalbare resultaat was, gegeven de problemen van TNT en de gekozen cao-inzet. Natuurlijk was dit kiezen tussen twee kwaden: als bond en medewerkers staan we bij TNT voor een duivels dilemma! TNT Post heeft veel last van het feit dat er steeds minder post wordt verstuurd. En van de concurrentie van Sandd en SelektMail, waar veel slechtere arbeidsvoorwaarden gelden. Deze concurrentie neemt alleen maar toe nu op 1 april jl. het laatste stukje van de postmarkt, de brieven tot 50 gram, ook opengesteld is en TNT Post dus ook op dat deel van de markt zijn monopoliepositie verliest.

Onze leden bij TNT hebben het principeakkoord nu met een ruime meerderheid verworpen. Leden hebben daar verschillende redenen voor. De prijs voor het voorkomen van gedwongen ontslagen is volgens velen te hoog geworden. Geen vertrouwen dat TNT de afspraken over werkgelegenheid zal nakomen is een andere. Tja wat nu?

Voor ons betekent de uitslag van de ledenraadpleging niet alleen dat dít akkoord is afgewezen. Maar ook dat er onvoldoende draagvlak is voor de lijn waarbij in ruil voor werkgelegenheidafspraken arbeidsvoorwaarden worden ingeleverd. Een nieuw akkoord waarbij iets minder wordt ingeleverd, zit er daarmee niet in. Als bond zullen we ons desondanks blijven inzetten om massaontslag te voorkomen. Ik hoop nog altijd van harte dat we dit drama voor onze leden af kunnen wenden. Mochten we niet tot een alternatief plan weten te komen, dan resteert niets anders dan strijd: acties bij de post zijn vorige week dan ook een stuk dichter bij gekomen.