Deelgemeente Charlois Rotterdam

Keurmerk Veilig Ondernemen voor winkelgebied Zuidwijk

Op donderdag 23 april is in sporthal de Asterlo de intentieverklaring voor het Keurmerk Veilig Ondernemen ondertekend.

Bestuursvoorzitter Dick Lockhorst ondertekent de intentieverklaring Keurmerk Veilig Ondernemen namens de deelgemeente (foto: fotopersbureau Cor Vos) De verklaring is gericht op winkelgebied Zuidwijk en houdt voornamelijk in dat er samengewerkt wordt om de veiligheid rondom de winkels te bevorderen. De verklaring is ondertekend door de verschillende partijen uit het samenwerkingsverband: de ondernemersvereniging uit het winkelgebied, de deelgemeente Charlois, het Hoofdbedrijfschap Detailhandel en politie. Ook brandweer en stadstoezicht zijn betrokken bij deze samenwerking. Namens de deelgemeente ondertekende bestuursvoorzitter Dick Lockhorst de verklaring.

Samen werken aan een veilig winkelgebied

Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) richt zich op het vormen van een slagvaardig en bestendig samenwerkingsverband tussen meerdere partijen. Zon samenwerkingsverband is belangrijk wanneer het gaat om het aanpakken van criminaliteit en onveiligheid in een winkelgebied.

De praktijk wijst uit dat maatregelen die genomen worden in het kader van het Keurmerk Veilig ondernemen, ook effect hebben. Zo neemt het aantal auto- en fietsdiefstallen af en zijn er minder inbraken en winkeldiefstallen. Vooral de ondernemers en het winkelend publiek voelen zich daardoor veiliger.