Gemeente Soest

.

Nieuwe cultuurvisie gemeente Soest

29 april

Het college van de gemeente Soest heeft onlangs haar cultuurbeleid voor de komende jaren bekend gemaakt.

Onder de titel `Bruisend Soest, een levendige culturele gemeente' stelt het college de gemeenteraad een pakket van verschillende maatregelen voor.

Een van de belangrijkste speerpunten van de nieuwe cultuurvisie is het bevorderen van cultuurparticipatie, vooral onder de jonge inwoners van Soest.

Het college ziet het onderwijs als een laagdrempelige ingang om meer kinderen met (lokale) kunst en cultuur te laten kennismaken.

Zo wordt de raad voorgesteld om het cultuurprogramma onder schooltijd in het primair onderwijs voort te zetten en de ontwikkeling van voor- en naschools cultureel aanbod te stimuleren.

Nieuw publiek

Het podiumproject Soestvrijstaal voor jongeren is de afgelopen jaren een succes gebleken. Met deze talentenjacht kunnen jongeren elkaars talenten laten zien, onder intensieve begeleiding van professionele coaches.

Vanwege dit succes wil het college de komende jaren hier een vervolg aan gaan geven. Een andere plan is een twee-jarige pilot voor het instellen van een garantiefonds.

Culturele instellingen uit Soest kunnen hierop een beroep doen om zo te beschikken over durfkapitaal voor de ontwikkeling van vernieuwend aanbod zodat nieuw en ander publiek bereikt wordt. Als tegenprestatie verwacht het college van het culturele veld `cultureel ondernemerschap', zoals het beter op elkaar afstemmen van de culturele activiteiten.

U kunt dit bestand downloaden met de Acrobat Reader.

Cultuurvisie 2010-2014

Meer informatie: Cultuurvisie

Reacties op cultuurvisie

De cultuurvisie 2010-2014 wordt tijdens de Ronde op 3 juni 2009 door wethouder Middelkoop aan de gemeenteraad toegelicht.

Betrokkenen en geinteresseerden kunnen via de Griffier inspreektijd aanvragen of kunnen schriftelijke reageren op de cultuurvisie.

Zij kunnen tot en met 3 juni 2009 hun reacties opsturen naar: Het college van B&W gemeente Soest, t.a.v. de cultuurambtenaar Linda Visscher
Postbus 2000
3760 CA Soest

De daadwerkelijke besluitvorming door de gemeenteraad staat geagendeerd voor 2 juli 2009.

Bijeenkomst Cultuurplatform Soest

Het Cultuurplatform Soest organiseert naar aanleiding van de nieuwe cultuurvisie voor haar deelnemers een besloten bijeenkomst op dinsdag 19 mei 2009 in de raadszaal van het gemeentehuis in Soest.