Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Onbeveiligde overweg Reurinkweg Ruurlo wordt afgesloten voor motorvoertuigen

Het college van burgemeester en wethouders is van plan de spoorwegoverweg in de Reurinkweg in Ruurlo af te sluiten voor motorvoertuigen. Dit is de laatste openbare en onbeveiligde overweg in Berkelland. De zandweg tussen de Reurinkweg en de Groenloseweg zal daarbij voorzien worden van een betonstrokenverharding. Belanghebbenden kunnen een zienswijze indienen.

Op spoorwegovergangen gebeuren nog steeds veel ongevallen. Vooral onbewaakte overwegen zijn onveilig. Een ongeval op een overweg heeft vaak een ernstige afloop.

Spoorwegbeheerder ProRail en wegbeheerders werken daarom hard aan verbetering van de spoorwegovergangen. Ook in Berkelland is in de afgelopen jaren veel gedaan. Overwegen zijn voorzien van overwegbomen. Ook zijn overwegen afgesloten. Voor de rondweg in Ruurlo is een tunnel aangelegd.

Ongewenst

Er is nu nog één onbewaakte overweg over in de wegen van de gemeente Berkelland. Dat is de overweg in de Reurinkweg. De Reurinkweg ligt in het Ruurlose Broek. De weg geeft een verharde toegang naar een aantal woningen en percelen. Het college van burgemeester en wethouders vindt deze onbewaakte overweg ongewenst. Er is naar een passende oplossing gezocht. Daarbij zijn de buurtbewoners en ProRail betrokken.

Voetgangers

Gekozen is voor een afsluiting voor motorvoertuigen. Er zullen hekjes geplaatst worden in zig-zag opstelling. Voetgangers kunnen dan van de overweg gebruik blijven maken. Ook fietsers kunnen lopend, met de fiets aan de hand, het spoor kruisen. Na de afsluiting van de overweg moeten enkele bewoners gebruik maken van een zandweg naar de Groenloseweg. Dat kan bij slecht weer problemen geven. Daarvoor zal de gemeente de zandweg voorzien van een strokenverharding. De rijsporen worden voorzien van betonstroken. Door alleen een strokenverharding aan te brengen wordt het karakter van de zandweg behouden. De betonstroken worden vóór het afsluiten van de overweg aangebracht.

Informatie

Meer informatie over het verkeersbesluit vindt u bij de officiële publicaties onder `Verkeer, afsluiting overweg Reurinkweg'.

Trefwoorden Wegen
Wijk/regio Ruurlo
Mutatiedatum 27/04/2009