Politie Hollands Midden

Datum: 29 april 2009

Noordwijk Vandalen aangehouden De politie heeft woensdag 29 april rond 02.30 uur zes jongeren aangehouden voor het plegen van vernielingen en één die weigerde te vertrekken nadat dat van hem gevorderd werd. De jongeren komen allen uit Noordwijk en zijn in de leeftijd van 16 tot en met 19 jaar. In de Bomstraat werd tegen fietsen getrapt, een scooter omgegooid en op het kermisterrein een ruit van een kassa van een kermisattractie vernield. Op de Hoofdstraat werden twee winkelruiten vernield. Van de zes verdachten zitten er nog vijf voor het verhoor vast.

Sassenheim Mogelijke schuurinbreker aangehouden De politie heeft woensdag 29 april rond 03.30 uur aan de Gladiolenstraat een 35 jarige man uit Zoetermeer aangehouden. Tegen de man zijn verdenkingen dat hij mogelijk van plan was om daar in schuurtjes in te breken. Een buurtbewoner belde 112 toen hij zag dat de man daar rondstruinde. De politie was snel terplaatse, trof een open schuur aan en een bestelbus met daarin de man. In de bestelbus stond ook een mogelijk van diefstal afkomstige crossmotor. De verdachte is voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.

Oegstgeest Motorrijder botst op auto Dinsdag 28 april om 18.20 uur vond op de Rijksweg A44 een kopstaartaanrijding plaats. Een 43 jarige motorrijder uit Sassenheim reed in de richting van Amsterdam en zag te laat dat de auto voor hem afremde voor het andere verkeer. De motorrijder botste tegen de auto en liep letsel op aan een arm. Hij werd overgebracht naar het LUMC.

Leiden Aangehouden voor bedreiging De politie heeft dinsdag 28 april rond 23.15 uur in de Merenwijk een 28 jarige man uit Leiden aangehouden. Zijn aanhouding volgde na een melding van een man uit Hillegom dat hij door hem was bedreigd met een mes. De aanleiding lijkt een zakelijk geschil te zijn. De politie heeft in de buurt van het incident een mes gevonden. De verdachte zit voor het onderzoek in deze zaak vast.

Gouda Aangehouden voor opgeven valse naam De politie heeft woensdag 29 april rond 03.25 uur op de Sportlaan een 29 jarige man uit Gouda aangehouden. Agenten controleerden hem als bestuurder van een auto. Bij die controle gaf hij een valse naam op, bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en kon zich ook niet legitimeren. Hij kreeg daarvoor een proces-verbaal en is daarna weer in vrijheid gesteld.

Gouda Verdacht van stelen fiets De politie heeft dinsdagavond 28 april twee jongens uit Gouda van 17 en 18 jaar aangehouden. Tegen de twee zijn verdenkingen dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan het stelen van een grijze Gazelle damesfiets bij het winkelcentrum Bloemendaal. Rond 19.25 uur zag een getuige de jongens daar aan meerdere fietsen zaten en er vervolgens één meenamen. De getuige belde de politie die direct een onderzoek instelde en later op de avond het tweetal kon aanhouden. Zij zijn voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.

Alphen aan den Rijn Hond bijt hond, vrouw ten val Een 62 jarige Alphense is zaterdag 25 april rond 19.45 uur ten val gekomen nadat haar hond door een andere hond was vastgegrepen. De vrouw liep met haar hond aangelijnd langs de Burgemeester Bruins Slotsingel toen er een licht bruine hond, vermoedelijk een Stefford Bullterriër, kwam aangerend en de andere hond beet. De vrouw probeerde haar hond weg te trekken, maar omdat de bruine hond bleef vasthouden kwam zij ten val en raakte bewusteloos. De eigenaar van de bruine hond heeft zijn hond een paar schoppen gegeven waarna ze samen, de vrouw achterlatend, de Burgemeester Bruins Slotsingel zijn overgestoken richting de Planetenbuurt. De vrouw liep enkele gekneusde ribben en een hersenschudding op. De hond had vijf bijtwonden. De politie verzoekt getuigen die het voorval gezien hebben, maar zich nog niet hebben gemeld te bellen via 0900 - 8844. De eigenaar van de andere hond is kalend en ongeveer 1.65 m lang.

------------------------------------------ einde berichten ------------------------------------------------------