Politie Drenthe

Verkeerscontrole helpt

Assen, 29-04-2009 o Elke week staat op de site van het Openbaar Ministerie (bij verkeer, actuele controles) aangekondigd waar Politie Drenthe zal controleren. Dinsdag is de controle in Hoogeveen gehouden.

Er is niet gecontroleerd, zoals aangekondigd, op de Industrieweg. Dit vanwege wegwerkzaamheden. Wel werd eenradarcontrole gehouden op de Zuidwoldigerweg. De politie heeft in ruim zeven uur tijd 1600 voertuigen gecontroleerd. In totaal zijn er 119 bestuurders die in overtreding waren en dus te hard reden. Op de Zuidwoldigerweg mag 50 km/uur gereden worden. De hoogste gemeten snelheid was 89 km/uur. De bestuurders krijgen een acceptgiro thuis gestuurd.

Politie Drenthe heeft een Verkeershandhavingsteam dat elke dag opnieuw bezig is met verkeersveiligheid. Door het team wordt regelmatig gecontroleerd op punten waar uit analyse van blijkt dat ze gevaarlijk zijn. Het is een feit dat het terugdringen van de snelheid bijdraagt aan een veiliger weg beeld. De politie doet haar deel, u ook? Rij met je H?rt!

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.