Politie Groningen

Woensdag 29 april 2009

Provincie Groningen, 29-04-2009

Groningen: man aangehouden voor heling

Een 52-jarige man uit Groningen is dinsdagnacht door de politie aangehouden voor heling. De politie zag dat de man op het Gedempte Zuiderdiep in Groningen bezig was met het doorzoeken van een portemonnee. De agenten vertrouwden het niet en stelden een onderzoek in. In de portemonnee troffen de dienders verschillende pasjes aan die van een 48-jarige Stadjer waren. Toen de politie de eigenaar van de pasjes belde, bleek dat hij zijn portemonnee vermoedelijk door diefstal was kwijtgeraakt in een kroeg in de stad. De politie stelt een onderzoek in.

Musselkanaal: man mishandeld met hooivork

De politie heeft dinsdagavond op de Schoolkade een 62-jarige man uit Musselkanaal aangehouden voor mishandeling. De verdachte leeft al enkele jaren in onmin met een 58-jarige man uit Musselkanaal. De 58-jarige man had het vermoeden dat zijn vier jaar oudere plaatsgenoot enkele gereedschappen had gepakt. Bij een paardenstal pakte de verdachte plotseling een hooivork en hij sloeg hiermee op het hoofd van het slachtoffer. De man werd door de gewaarschuwde agenten doorverwezen naar het ziekenhuis. Enkele uren na het incident werd de 62-jarige man aangehouden. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De agenten hebben de hooivork in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Slochteren: Stadjer gewond bij eenzijdig ongeval

Een 30-jarige man uit Groningen is dinsdagavond op de autosnelweg A7 ter hoogte van Slochteren gewond geraakt. De Stadjer reed te hard door een bocht. Hij wilde corrigeren, maar hij slaagde hier niet in. Het slachtoffer belandde vervolgens met zijn auto in de sloot. Hij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De auto werd door een bergingsbedrijf afgesleept. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Stadskanaal: fietser gewond bij ongeval

Een 42-jarige vrouw uit Stadskanaal is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw fietste over de Hoofdkade in Stadskanaal en botste op het zojuist geopende portier van een auto. De automobilist, een 37-jarige man uit Stadskanaal, had het portier geopend en had daarbij de fietser niet opgemerkt. De vrouw is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft het ongeval op papier gezet.

Uithuizen: auto botst na aanrijding tegen schakelkast

Bij een verkeersongeval op de Maarweg is dinsdagmiddag een 27-jarige man uit Uithuizen met zijn auto tegen een schakelkast gereden. De 27-jarige zag op de Maarweg een van rechts komende auto, bestuurd door een 73-jarige man uit Winsum, over het hoofd. Door deze aanrijding botste de automobilist uit Uithuizen tegen de schakelkast. Ambulancepersoneel constateerde dat alle betrokken partijen ongedeerd waren. De brandweer en het energiebedrijf werden gewaarschuwd vanwege mogelijk brandgevaar. De schakelkast vloog gelukkig niet in brand. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen op snelheid gecontroleerd.


- Uithuizen, N363: aantal geregistreerde voertuigen: 794, aantal overtredingen: 107, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Veendam, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 829, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 124 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Musselkanaal, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1492, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.