Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.30 uur

Utrecht, 29-04-2009

Erg bang

AMERSFOORT- Op woensdag 22 april was een groep van zes vriendinnen het water ingevlucht omdat ze werden lastig werden gevallen door een groep jongens en meisjes. Op was een groep vriendinnen aanwezig bij een vijverpartij aan De Waag. Zij stonden hier op een eiland welke met een trekvlot bereikt kan worden.

Omstreeks 15.30 uur kwam een groep kinderen, jongens en meisjes langs, en zij begonnen de meiden van 12 en 13 uit Amersfoort lastig te vallen. Dit lastig vallen bestond uit uitschelden, bedreigen en ook werd een meisje zelfs geslagen. De groep verdween en op dat moment belde een 13-jarige meisje de politie. Op dat moment kwam de groep weer terug en de meiden waren zo bang dat ze allemaal het water insprongen. Uiteinde verdween de groep en de drijfnatte dames werden opgevangen door buurtbewoners en de politie. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, Eemland zuid.

Kliederaars

AMERSFOORT- Op dinsdagavond werden twee jongens aangehouden voor kliederen. Omstreeks 22.45 uur kreeg de politie de melding dat een burger twee 16-jarige jongens uit Baarn vasthield omdat ze graffiti hadden gespoten. Dit hadden zij gedaan bij het Station Amersfoort. De jongens werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.