Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.35 uur

Utrecht, 29-04-2009

Ex-vriend

NIEUWEGEIN Een jongeman kreeg het op dinsdagavond 28 april aan de stok met de ouders van zijn ex-vriendin.

Rond 20.05 uur kreeg de politie de melding dat een jongeman in de wijk Fokkesteeg een auto had vernield en dat hij samen met een andere jongen nog in de buurt zou lopen. Agenten gingen ter plaatse en spraken met de bewoners: een 39-jarige man en een 41-jarige vrouw. Zij verklaarden al langer problemen te hebben met de ex-vriend van hun dochter, een 22-jarige jongeman uit De Meern. Hij was rond 20.00 uur samen met een andere jongen bij hun woning verschenen. Er ontstond een woordenwisseling tussen de jongeman en de bewoners, waarbij hij hen uitschold, bedreigde en schopte. Vervolgens liep hij naar hun autos en sloeg er tegen aan. Daarna liepen de jongeman en de jongen weg.

Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in en hielden de 22-jarige verdachte en de jongen, 16 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, aan. Beiden werden naar het politiebureau overgebracht. Eén van de autos van de bewoners had alleen een ingeklapte spiegel, die teruggeklapt kon worden. Hun andere auto had een grote kras. Uit onderzoek bleek dat de 16-jarige jongen geen strafbare feiten had gepleegd en hij werd heengezonden. De 22-jarige verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. De 41-jarige vrouw liep licht letsel op. Zij deed aangifte van mishandeling en vernieling.

Niet verdacht, wel aangehouden

IJSSELSTEIN Op dinsdagavond 28 april zouden meerdere mannen spullen in een busje aan het laden zijn. Dat bleek loos alarm, maar één van de betrokkenen had nog meerdere boetes openstaan.

Rond 21.15 uur kreeg de politie de melding dat meerdere personen op de Singaporestraat bij de nieuwbouw spullen in een bestelbus aan het laden waren. De melder vertrouwde het niet en dacht dat de mannen de spullen aan het stelen waren. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en zij troffen vier mannen op het bouwterrein aan. Zij verklaarden aan het werk te zijn. De agenten namen contact op met de hoofduitvoerder en het verhaal van de vier mannen bleek te kloppen.

Eén van de mannen, 34 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam, bleek echter nog zes boetes ter grootte van in totaal ruim 1800 euro open te hebben staan. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij kon het bedrag niet direct betalen en werd daarop voor de nacht ingesloten. Hij zal proberen te regelen dat het bedrag op woensdag zal worden betaald.