Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.40 uur

Utrecht, 29-04-2009

Motorrijder gewond

BREUKERLEN Een motorrijder ging op dinsdagmiddag 28 april met zijn motor onderuit en raakte gewond.

Rond 13.45 uur reed een 20-jarige motorrijder uit Leersum over de rotonde aan de Amerlandseweg, komende uit de richting van de Rijksweg A2. Bij het verlaten van de rotonde ging hij onderuit, gleed over het wegdek en kwam op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer terecht. Daar reed op dat moment een vrachtwagen, bestuurd door een 36-jarige man uit Polen. De Pool remde en kwam tot stilstand. De motorrijder gleed onder de stilstaande vrachtwagen.

De Leersummer liep meerdere botbreuken op. Een toevallig passerende ambulance was bijna direct ter plaatse. Het slachtoffer werd met de ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht en hij is daar opgenomen.

Rijbewijs kwijt

MAARSSEN Een beginnend bestuurder moest in de nacht van dinsdag 28 op woensdag 29 april zijn rijbewijs inleveren omdat hij te veel had gedronken.

Rond 01.30 uur controleerden agenten op het Kamelenspoor een 19-jarige automobilist uit Maarssen. Hij bleek beduidend te diep in meerdere glaasjes te hebben gekeken en werd aangehouden. De agenten brachten de verdachte naar het politiebureau over. Daar blies hij bij de ademanalyse 355 ug/l, vier keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de Maarssenaar is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.