Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Aanvraag subsidie voor kunst- en culturele activiteiten

De deelgemeente wil kunst- en culturele activiteiten in de wijken stimuleren en ondersteunen. Wij nodigen daarom organisaties, kunstenaars en bewoners uit subsidieaanvragen voor activiteiten in de tweede helft van 2009 bij ons in te dienen.

Het beleid van de deelgemeente is erop gericht om mensen in hun eigen omgeving in aanraking te laten komen met verschillende vormen van kunst en cultuur. Daarom maakt een subsidieaanvraag de meeste kans om gehonoreerd te worden als het in grote mate voldoet aan onderstaande criteria:


1. De activiteiten zijn gericht op de cultuurhistorie van de deelgemeente;


2. De activiteiten sluiten aan bij speerpunten uit het deelgemeentelijk beleid. Kunst mag ook functioneel zijn, zoals de verhoging van de veiligheid of de sociale cohesie in de buurt;


3. De mate waarin mensen uit de deelgemeente zelf actief participeren in de activiteit;


4. De mate waarin met de aanvraag lokale culturele of kunstzinnige activiteiten worden ondersteund en gestimuleerd;


5. De mate waarin grote aantallen bewoners van de deelgemeente van de kunstuiting kunnen genieten.

De deelgemeente wil met haar cultuurbeleid een bijdrage leveren aan de creativiteit en talentontwikkeling van haar inwoners, meehelpen aan een prettige woonomgeving als ook het ontwikkelen en versterken van sociale verbanden.

Aanvragen vóór maandag 25 mei 2009 indienen

Sommige activiteiten vragen een langere voorbereidingstijd. Ook voor een activiteit die pas in de eerste helft van 2010 plaatsvindt, maar waarvoor u in de tweede helft van 2009 al voorbereidingen moet treffen, kunt u in deze ronde een subsidieaanvraag indienen. De subsidieaanvragen moeten vóór maandag 25 mei 2009 bij de deelgemeente zijn ingediend. Dit kan alleen via het aanvraagformulier, dat u hier kunt vinden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw L. Dettingmeijer, beleidsmedewerker Beleid en Projecten, op (010) 206 08 38 of via l.dettingmeijer@kc.rotterdam.nl