Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 april 2009

Bestuurder onder invloed aangehouden

Enter

Agenten hielden op dinsdag 28 april om 16.50 uur aan de Vloodweg in Enter een automobilist aan die te diep in het glaasje gekeken had.

Oplettende getuigen meldden de politie dat zij in Enter achter een automobilist reden die mogelijk onder invloed zou zijn, gezien zijn rijkunsten. De agenten lieten de 48-jarige man uit Rijssen blazen. Op het bureau wees een ademanalyse 2,85 promille uit. De politie vorderde het rijbewijs van de man in. (09-049602)

Rijbewijs ingevorderd

Almelo

Op dinsdag 28 april om 10.30 uur hield de politie een 41-jarige man uit Almelo aan, omdat hij onder invloed een auto bestuurde.

Agenten troffen de man aan bij het Kolkje in Almelo, waar hij met zijn auto de weg blokkeerde. De man werd meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Deze wees 2,59 promille uit. Hierop vorderde de politie het rijbewijs van de man in. (09-049344)

Tractor met auto in aanrijding

Bruinehaar

Een tractor en een automobilist kwamen dinsdag 28 april om 18.25 uur met elkaar in aanrijding op de Driehoeksweg in Bruinehaar. De 30-jarige automobilist uit Ommen is met onbekend letsel met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Een 20-jarige man uit Bruinehaar, de bestuurder van de tractor, reed met twee aanhangers over de Driehoeksweg in de richting van Kloosterhaar. Op een gegeven moment besloot hij linksaf te slaan. Op dat moment haalde de 30-jarige man uit Ommen de tractor in. Dit leidde tot de aanrijding. (09-049616)

Fietser en automobilist in aanrijding

Almelo

Een fietsster en een automobiliste kwamen op dinsdag 28 april om 14.30 uur met elkaar in aanrijding aan de Havezathe in Almelo. De 40-jarige fietsster uit Almelo is met onbekend letsel met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Een 53-jarige vrouw uit Almelo, bestuurster van de personenauto, reed over de Havezathe, uit de richting van Stins. Zij verleende op de kruising Havezathe / Warmelo geen voorrang aan de voor haar van links komende 40-jarige fietsster, die op de kruisende weg reed. Hierdoor ontstond de aanrijding. (09-049489)

Auto belandt tegen boom

Enschede

Een automobilist uit Enschede is gewond geraakt bij een aanrijding op de Tubantiasingel in Enschede.

Op 29 april 2009 raakte een 37-jarige automobilist uit Enschede gewond bij een eenzijdige aanrijding op de Tubantiasingel in Enschede. Omstreeks 03.10 uur kwam er een melding binnen bij de politie van een eenzijdige aanrijding op de Tubantiasingel. Ter plaatse bleek dat een 37-jarige automobilist uit de richting van de Cort van der Lindelaan/Parkweg kwam en reed over de Tubantiasingel in de richting van de kruising Hengelosestraat/Boddenkampsingel. Door nog onbekende oorzaak is hij hier tegen een boom gereden. De man is per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (09-049711)

Fietser gewond bij aanrijding

Almelo

Een fietser uit Almelo is overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij in aanrijding was gekomen met een auto op de Veldkersstraat.

Op dinsdag 28 april omstreeks 18.40 uur reed een 19-jarige automobilist over de Rietstraat, komende vanaf het Wethouder van Dronkelaarplein. Een 33-jarige man fietste in dezelfde richting. Ter hoogte van de Veldkersstraat wilde de automobilist de fietser inhalen. Hierbij kwam de automobilist met zijn rechterautospiegel in aanraking met de fietser. De fietser kwam hierdoor ten val en raakte gewond. Per ambulance is hij met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (09-049615)

Verdachten van inbraak buiten heterdaad aangehouden

Almelo

Twee verdachten van woninginbraak zijn buiten heterdaad aangehouden in Almelo.

Op 18 april 2009 werd er ingebroken in een woning aan de Bornerbroeksestraat in Almelo. Op basis van onderzoek dat door de politie is ingesteld konden op 27 april en 28 april twee mannen uit Almelo worden aangehouden, die worden verdacht betrokken te zijn geweest bij deze woninginbraak. Deze mannen zijn 50 en 29 jaar oud. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau voor verder verhoor en ze zijn hier in verzekering gesteld. (09-045139)

Dorstige dief aangehouden
Enschede

Een 34-jarige man uit Nijverdal werd op dinsdag 28 april om 12.35 uur in een winkel aan de Deurningerstaat in Enschede aangehouden omdat hij blikken bier mee naar buiten nam, zonder te betalen. Oplettend winkelpersoneel hield de man aan en droegen hem later over aan de politie. De man is door de politie in verzekering gesteld. (09-049426)

Persunit politie Twente niet bezet op 30 april 2009 Op 30 april zal de politie Twente geen persberichten versturen. Op vrijdag 1 mei zullen de persberichten van de incidenten van 29 april en 30 april worden gemaakt en verstuurd. Op 30 april zullen alleen van piketwaardige incidenten persberichten worden gemaakt en is de persvoorlichting telefonisch alleen voor piketzaken te bereiken.

tel. 053-4555588


---- --